logo F1online.sk

Verstappen hovorí zbohom agresívnemu prístupu

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko13. 8. 2021

V predošlých sezónach nebola chladná hlava Maxa Verstappena samozrejmosťou. Mohli sme byť svedkami viacerých kolízií či agresívnych reakcií zo strany holandského pilota. Ten teraz hovorí zbohom agresívnemu prístupu.

Posledné dve podujatia vo Veľkej Británii a v Maďarsku boli pre Maxa Verstappena pomerne kritické. Najskôr preťaženie v Silverstone na úrovni 51G s nárazom do bariér a následne hromadná nehoda hneď v prvej zákrute na Hungaroringu.

„Mám pocit, že len tvrdo pretekám,“ povedal Verstappen pre The Race. „Nemám pocit, že by som pretekal agresívne. Samozrejme, sťažím to ľuďom, ak sa ma pokúsia predbehnúť. Vždy sa im to pokúsim sťažiť, dostať ich do náročnejších pozícií.“

„Myslím si však, že moje povedomie o tom, kde môžem umiestniť svoje auto, je skutočne dobré a nebol som v situácii, v ktorej by som dostal iné auto mimo trať. Mám nula trestných bodov. Myslím, že to hovorí za všetko,“ pokračoval 23-ročný Holanďan.

Max bol lídrom aktuálneho rebríčka jazdcov až do spomínaných dvoch kolízii na okruhu Silverstone a v Maďarsku. V súčasnosti stráca na prvého Lewisa Hamiltona osem bodov.

„Celú kariéru som tvrdo pretekal. A posledných niekoľko rokov som prestal s agresívnym prístupom. Len to ľuďom sťažujem,“ prezradil Verstappen.

„Samozrejme, niektorí ľudia to môžu vidieť trochu inak, ale v skutočnosti si myslím, že moja pretekárska stránka je mojou silnou stránkou a takisto viem, ako sa vyhnúť problémom,“ uzatvára Max Verstappen. „Ale nie vždy je to vo vašich rukách, ak do vás narazia iní.“

Súvisiace články