logo F1online.sk

Hamilton o Hungaroringu: Alonso mi dal skutočne zabrať

Fernando Alonso pred Lewisom Hamiltonom
© Alpine
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 8. 2021

Preteky na okruhu Hungaroring priniesli okrem hromadnej nehody v prvej zákrute aj množstvo dychberúcich predbiehacích manévrov. Jedným z nich bol súboj Lewisa Hamiltona a Fernanda Alonsa. Tento súboj prebiehal niekoľko kôl a napokon bol úspešný pre britského jazdca vo farbách Mercedesu.

Bývalí tímoví kolegovia sa naháňali niekoľko kôl po sebe, pričom Lewis Hamilton sa snažil o predbiehací manéver viackrát v druhej či štvrtej zákrute. Obrana Fernanda Alonsa však bola skutočne silná. Hamilton napokon svojho súpera predbehol po jeho prebrzdení v prvej zákrute okruhu Hungaroring.

„Fernando mi tam dal skutočne zabrať,“ povedal Hamilton, ktorý po pretekoch trpel závratmi či únavou a musel ho prezrieť aj tímový lekár Mercedesu. „Bolo to úžasné pretekanie, pravdepodobne dosť na hrane, ale každopádne skvelé pretekanie.“

Hamilton sa snažil prebojovať čo možno najvyššie pri stíhacej jazde zo štrnásteho miesta. Zdržanie dvoch kôl v podobe obrany Fernanda Alonsa tak v konečnom dôsledku zohralo dôležitú úlohu pre prvé víťazstvo Estebana Ocona, Alonsovho tímového kolegu z tímu Alpine.

„Keď sa na to pozerám spätne, bolo to úžasné,“ vysvetlil Hamilton. „Bolo to naozaj fantastické.“

„Želám si, aby sa autá mohli prenasledovať ešte o čosi bližšie a som nadšený tým, aké monoposty tu budú na budúci rok. Našťastie to odstráni veľa zlého prenasledovania, ktoré tu máme,“ zhodnotil úradujúci šampión Formuly 1.

„Ale áno, je to všeobecne veľmi náročný okruh na predbiehanie a to obzvlásť v tomto poslednom sektore, ale je skvelé vidieť súboje ‚koleso na koleso.‘ Tieto súboje sme mali najmenej raz za kolo a ja k tomu nemám čo viac povedať,“ povedal 36-ročný britský pilot.

„Keď pretekáte s dvojnásobným majstrom sveta, pravdepodobne je jedným z najťažších pilotov – ale je spravodlivý. Povedal by som, že dnešok bol trochu cez limit,“ uzavrel Lewis Hamilton.