logo F1online.skF1online.sk

Ferrari predstaví výrazné vylepšenie pohonnej jednotky v druhej polovici sezóny

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 8. 2021

Ferrari sa po Veľkej cene Maďarska 2021 nachádza na treťom mieste v priebežnom rebríčku konštruktérov. Ide však o neľahkú situáciu, keďže štvrtý McLaren má rovnaký počet bodov. Pomôcť by mohlo vylepšenie pohonnej jednotky Ferrari.

Šéf tímu Mattia Binotto verí, že zisk tretieho miesta je reálny aj na konci sezóny. „Byť tretí je určite dosiahnuteľný cieľ,“ povedal Binotto. „V tejto chvíli sme tretí, máme rovnaký počet bodov, ale sme tretí.“

„Tímu sa darí a zlepšujeme sa, takže si myslím, že to môžeme dosiahnuť, to nie je otázkou. Myslím si však, že to musí byť jednoduchý dôsledok našej cesty, ktorú zlepšujeme vo všetkých oblastiach,“ pokračoval Mattia Binotto.

Rýchlosť na rovinkách bola problémom pre Ferrari už v priebehu minulej sezóny. Aktuálny monopost SF21 je na tom lepšie, avšak tím tvrdí, že to nie je výlučne kvôli zmenám v rámci pohonnej jednotky.

Binotto odhalil, že v druhej polovici sezóny môžeme očakávať viaceré vylepšenia. Šéf tímu však tvrdí, že tím predstaví len vylepšenia dielov špecifikácie roka 2020, ktoré využívajú aj v súčasnosti.

„Do konca sezóny prinesieme vylepšenie pohonnej jednotky,“ povedal Binotto. „Len na objasnenie, pravidlá pre rok 2021 hovoria o tom, že v roku 2021 môžete mať úplne novú pohonnú jednotku. Znamená to teda, že môžete priniesť aktualizáciu všetkých súčastí pohonnej jednotky, bez ohľadu na to, či ide o turbo, jednotku MGU-H, MGU-K, batérie a pod.“

„Ale to, čo sme urobili na začiatku sezóny – nedokončili sme celý vývoj pohonnej jednotky, takže stále existujú komponenty, ktoré sú z minulého roka, a teraz prinesieme ich vylepšenie,“ prezradil šéf tímu Ferrari.

Od týchto vylepšení Ferrari očakáva výrazné zlepšenie výkonu monopostu SF21 a aj vďaka tomu by si chcel taliansky tím poistiť tretie miesto v pohári konštruktérov.

„Bude to pre nás dôležitý alebo prinajmenšom významný krok v druhej polovici sezóny. Čo je však ešte dôležitejšie, bude to pre nás opäť skúsenosť z pohľadu roku 2022,“ uzatvára Binotto. „Myslím si, že to sú všetky ingrediencie na dobré dokončenie sezóny a taktiež si myslím, že tretie miesto bude určite možné (dosiahnuť).“

Súvisiace články

Diskusia