logo F1online.skF1online.sk

Russell: Nekonečné otázky o mojej budúcnosti sú logické, ale vyčerpávajúce

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2021

Azda sa to už čochvíľa skončí. Čakanie na rozhodnutie Mercedesu je nekonečné a vyčerpáva aj Georgea Russella. Ten má totižto počas rozhovorov s novinármi náročné cvičenie: Poskytnúť každému z nich inú odpoveď na rovnakú otázku.

Georgeovi Russellovi sa končí trojročný kontrakt vo Williamse, Valtterimu Bottasovi zas jednoročná zmluva v Mercedese. Konštelácia ako stvorená na jazdeckú výmenu. Mercedes však nechce ani za nič prezradiť, ku komu sa prikláňa.

Čosi však naznačili až prekvapivo časté návštevy Frédérica Vasseura v motorhome Mercedesu a tiež prítomnosť Bottasovho manažéra Didiera Cotona na Hungaroringu. Chystá sa už Fínov prestup do Alfy Romeo? To by však znamenalo, že Mercedes je už rozhodnutý…

“Nie,” odpovedá George Russell na otázku, či už padol verdikt. “Rovnakú otázku dostávam od novinárov celé mesiace. Je to logické, ale zároveň vyčerpávajúce. Prestupy vo Formule 1 sú komplikovaný proces. Je to šachová partia, na ktorú treba veľa času. Napokon tu nejde len o jedného jazdca, ale o dvoch pilotov a dve stajne.”

“Mercedes manažuje moju kariéru, ale zároveň Williamsu dodáva motory. Ja musím spraviť všetko pre to, aby som na trati podával dobré výkony. Ja za seba hovorím na trati,” hlási britský jazdec. “Viem, že Mercedes sa tento mesiac rozhodne, koho posadí do kokpitu vedľa Lewisa, ale to automaticky neznamená, že sa dočkáme aj nejakého oficiálneho oznámenia.”

“Musím byť trpezlivý a koncentrovaný. Moje ambície sú krištáľovo jasné: Chcem vyhrávať preteky. Budem sa modliť za kokpit, v ktorom to bude možné,” vysvetlil George Russell.

A Mercedes skutočne nemusí oznámiť Russellov príchod okamžite. Toto Wolff sa osobne zasadil za to, že ak Valtteri Bottas pôjde z Mercedesu preč, tak mu nájde alternatívnu sedačku vo Formule 1. Je preto pochopiteľné, ak by chceli v Mercedese oznámiť oba prestupy naraz. Na to však potrebujú najskôr dotiahnuť rokovania s Williamsom alebo Alfou Romeo.

Russell napokon dopĺňa, že ani zotrvanie vo Williamse by ho nezarmútilo. “Samozrejme, že musím uvažovať aj o tomto scenári. Nie je vôbec isté, že sa s Williamsom rozlúčim. Byť tu nie je za trest, toto je super pretekársky tím. Stajňa má za sebou ťažké časy, ale už je na vzostupe. Nebuďte prekvapení, ak Williams spraví v budúcej sezóne veľký skok vpred.”

Súvisiace články

Diskusia