logo F1online.sk

Tom Clarkson o Verstappenovej tlačovke: Rýchlo vybuchne, ale sa aj rýchlo upokojí

Max Verstappen a Lewis Hamilton na tlačovke
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2021

Pohár trpezlivosti pretiekol. Max Verstappen mal v sobotu na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Maďarska po krk otázok o jeho kolízii s Lewisom Hamiltonom v Silverstone. A keďže sa tlačovka hneď jednou takou začala, Holanďan si zo srdca uľavil. Tom Clarkson, moderátor tlačových konferencií F1, si však z toho nič nerobil. Verstappena už pozná.

“Môžeme s tým už prestať?!” rozčúlil sa Max Verstappen. “Už sme dostali toľko *** otázok o tomto. Je to absurdné. Úprimne, celý štvrtok odpovedáme na tieto hlúpe ***. Prosím, prestaňme už. Sme pretekári, budeme pretekať. Samozrejme, že budeme pretekať tvrdo, ale férovo.”

Tom Clarkson sa k Verstappenovým slovám vrátil v podcaste F1 Nation. Vysvetlil, že v médiách sa celé dva týždne rozoberali len vyjadrenia Christiana Hornera a Tota Wolffa, ktorí pomaly zatieňovali aj skutočných súperov v boji o titul. Verstappena s Hamiltonom.

Clarkson chcel vrátiť debatu späť medzi jazdcov. “Môj myšlienkový proces za tým bol takýto: Potrebujeme, aby tento boj o titul bol viac o jazdcoch a menej o šéfoch tímov. A na tlačovej konferencii sme mali Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena prvýkrát v jednej miestnosti.”

“Preto som si pomyslel, že je v poriadku sa s nimi porozprávať o tom, čo by sa mohlo udiať v prvom kole pretekov. Tak som obom položil túto otázku, až na to, že som ju nepoložil. Max ma prerušil a vlastne mi povedal, aby som sa strčil,” konštatuje hlas podcastu Beyond the Grid.

Britské médiá sa po nevhodných vyjadreniach vždy ospravedlnia za prípadné vulgarizmy a presne to chcel po Verstappenovom “príhovore” spraviť aj Clarkson. “Naštval som ho. A potom, keďže začal nadávať, som si pomyslel, že by bolo vhodné sa za to ospravedlniť. Avšak, keby som sa za to ospravedlnil hneď — pomyslel som si, že sa tam ešte bude nadávať, takže to spravím až na konci.”

“Nakoniec som teda spustil: Chcel by som sa ospravedlniť za niektoré vyjadrenia, ktoré ste mohli počuť. A ako som to dopovedal, Max prechádzal okolo mňa a hovorí: ‘Za moju voľbu výrazov sa neospravedlňuj!”‘ opisuje záver tlačovky.

Avšak to bol už Holanďan pokojný. “Max vždy veľmi rýchlo vybuchne, ale potom sa aj veľmi rýchlo upokojí. Vždy je to pri ňom tak. Keď som vychádzal z miestnosti, povedal mi: ‘Viem, že to nie je tvoja chyba, Tom.’ A to bolo posledné, čo mi povedal.”

Súvisiace články