logo F1online.skF1online.sk

V Haase sú realisti a nečakajú, že by sa im ešte podarilo dohnať Williams

George Russell a Mick Schumacher
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2021

Desať bodov na konto Williamsu je poriadne štedrý zápis nielen z pohľadu jednej veľkej ceny, ale aj z pohľadu celej sezóny. V Haase, ktorý má od bodovanej desiatky obyčajne poriadne ďaleko, už cítiť isté zmierenie s tým, že Williams tento rok skrátka nedostihnú.

Williams z pohľadu bodov zažíva najlepšiu sezónu od roku 2017, kedy dvojica Lance Stroll a Felipe Massa spoločne získala 83 bodov. V nasledujúcich rokoch prišiel významný prepad. Britský tím získal v sezónach 2018 až 2020 postupne len sedem, jeden a nula bodov.

Desaťbodová nádielka mu pravdepodobne zabezpečí ôsmu priečku v Pohári konštruktérov. Alfa Romeo sa s tým ešte čosi pokúsi spraviť, no Haas, ktorý v doterajšom priebehu ročníka nevydoloval zo svojho monopostu ani bod, takým optimistom nie je.

“Šance sú veľmi, veľmi malé,” pripúšťa Günther Steiner. “Ohľadom týchto vecí som veľký realista. Williams nečakal, že získa toľko bodov. Odviedli dobrú prácu a ocitli sa v správny čas na správnom mieste. Také je pretekanie.”

“Preto neustále tvrdím, že vždy sa treba pokúsiť zo seba vydať maximum. Keď sa teda rozdávali nejaké body, boli priamo pri tom. Nestavil by som si však na to, že získame viac bodov ako oni,” uviedol temperamentný Talian.

Mick Schumacher v Maďarsku predviedol sympatický výkon, no nestačil na umiestnenie v najlepšej desiatke. Nikita Mazepin ani nedostal šancu niečo ukázať, vypadol ešte pred reštartom, keď v boxoch kolidoval s Kimim Räikkönenom.

“Získať body by bolo ťažké, aj keby sa tá nehoda neudiala. Z môjho pohľadu je najdôležitejšie to, že Nikita prišiel o ďalšie preteky, v ktorých sa mohol naučiť veľa vecí. To mi momentálne robí väčšie starosti ako body. Nuž, stalo sa. Dúfam, že sa aj z toho niečo naučíme,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia