logo F1online.sk

Ocon ďakuje Alonsovi: Bojoval ako lev

Esteban Ocon a Fernando Alonso
© Twitter/Esteban Ocon
Milan Kubala
Milan Kubala2. 8. 2021

Esteban Ocon v nedeľu získal svoje premiérové víťazstvo v kariére, no v tomto prípade to bola tímová práca. Bez Fernanda Alonsa, jeho zlatých ručičiek a skvelých obranných manévrov by sa Ocon pravdepodobne z triumfu netešil. Veľké poďakovanie preto poslal svojmu tímovému kolegovi.

Alpine sa dostal na čelo pretekov po reštarte. A držal sa tam prakticky po celý zvyšok nedele, čím Ocon prekonal v počte odjazdených kôl na čele aj Valtteriho Bottasa a Sergia Péreza. V samotnom závere však mal aj so Sebastianom Vettelom namále; len pár desatín sekundy za touto dvojicou dorazil do cieľa Lewis Hamilton. Nebyť niekoľkých kôl, v ktorých Alonso držal Hamiltona za sebou, a Brit by si s dvojicou na čele poradil zrejme podobne ľahko ako s Carlosom Sainzom.

Esteban Ocon, ktorému po pretekoch gratuloval aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, po pretekoch žiaril šťastím. “Toto je úžasný moment mojej kariéry,” rozplýval sa. “Nemám ani slov, ako by som to popísal. Ale toto je prvé víťazstvo pre Skupinu Renault od jej návratu do F1.”

“Aj po ťažkých časoch mi dôverovali. Som rád, že za to dostali takúto odmenu. A tiež chcem vyjadriť špeciálne poďakovanie Fernandovi, ktorý v týchto pretekoch bojoval ako lev, pretože tým pravdepodobne prispel k náskoku, ktorý sme mali, a dal nám trochu vydýchnuť,” sňal klobúk pred svojím kolegom.

Alonso pritom nie je vo svete Formuly 1 známy ako veľký tímový hráč. V minulosti mal so svojimi kolegami aj dosť problémov, no po dvojročnej prestávke sa Španiel úplne zmenil. Pred Alonsovým príchodom sa Ocon dopočul kadečo, no dnes tvrdí, že nič z toho nie je pravda.

“Mnohým médiám som hovoril o Fernandovi, o tom, čo som počul predtým, ako prišiel do tímu,” vysvetľuje Ocon. “Bavili sme sa o tom aj spolu. Dopočul som sa, že sa s ním ako tímovým kolegom ťažko pracuje, počul som, že skúša rôzne triky, interne nie je ku kolegom férový, je bezohľadný. Ja však prežívam pri Fernandovi fantastické časy.”

“Vytvorili sme skvelé duo, delíme sa o informácie, tlačíme tím vpred smerom k rovnakému cieľu, a tým je víťazenie v budúcnosti. Tam sa chceme dostať a som hrdý na to, že s ním pracujem. Je mi cťou, je to legenda a dúfam, že sa podelíme o viac pódií,” doplnil.

Súvisiace články