logo F1online.sk

Všimli ste si Hamiltonove problémy na pódiu? Stále bojuje s covidom…

Pódium VC Maďarska 2021, Sebastian Vettel, Esteban Ocon, Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 8. 2021

Lewis Hamilton sa v nedeľu na pódiu necítil vôbec dobre. Bolo na ňom vidieť, že ho dlhé a rušné preteky poriadne vyčerpali. Pilota Mercedesu musel dokonca ošetrovať lekár, pričom tím konštatoval, že po namáhavom dni bol veľmi unavený a cítil závraty. Na tlačovke Hamilton naznačil, že za to môže koronavírus.

Hamiltonova stíhacia jazdca sa začala po reštarte pretekov, po ktorom sa zaradil na posledné miesto. Na Hungaroringu, okruhu, ktorý patrí z pohľadu fyzickej náročnosti pre pilotov medzi najnáročnejšie, tak musel podať extrémny výkon. Bojoval s niekoľkými pilotmi vrátane Fernanda Alonsa, ktorý súperovi nič neuľahčil.

Toto všetko si vypýtalo svoju daň a Hamilton si pódium vôbec neužil. “Ešte som s ním nehovoril, no je s ním doktor,” uviedol Toto Wolff ešte pred tlačovou konferenciou, na ktorú Hamilton z pochopiteľných dôvodov meškal. “Myslím si, že to môžeme pripísať tomu teplu a takýmto pretekom, v ktorých sa toľko predbiehalo. Je to vyčerpávajúce. Myslím si, že bude v poriadku, ale lepšie je mať istotu.”

Lewis Hamilton na tlačovke potvrdil, že sa necítil dobre. “Mal som silné závraty a na pódiu sa mi všetko rozmazalo,” prezradil a naznačil, že ešte stále bojuje s následkami covidu, ktorý chytil minulý rok pred VC Sachíru. “Celý rok bojujem so svojím zdravím po tom, čo sa udialo na konci minulého roka. Stále je to boj.”

V prípade dlhého covidu majú ľudia problémy aj celé mesiace po prekonaní choroby. “S nikým som sa o tom špeciálne nerozprával, ale pretrváva to. Spomínam si, aké to malo na mňa dopady, keď som to mal.”

“Trénovanie už nebolo rovnaké, miera únavy sa zmenila. Je to veľká výzva. Aj naďalej sa snažím trénovať čo najlepšie, ako viem,” ubezpečil Hamilton. “Ktovie, čo to dnes spôsobilo? Možno hydratácia, ale takéto niečo som určite ešte nezažil. Niečo podobné ma chytilo v Silverstone, ale toto je oveľa horšie.”

Hamilton počas popretekových rozhovorov v Silverstone skutočne spomenul, že v rámci svojich osláv mu úplne došiel dych. “Mal som pocit, že tam dostanem infarkt, keď som sa vybral za fanúšikmi. Fyzicky to bolo veľmi ťažké,” poznamenal po britskej veľkej cene, no vtedy mal ešte na tvári úsmev. Verme, že letná prestávka Hamiltonovi prospeje.

Súvisiace články