logo F1online.sk

Red Bull sa snažil “pošpiniť dobré meno” Lewisa Hamiltona, tvrdí Mercedes

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2021

Štvrtkový verdikt komisárov ohľadom žiadosti Red Bullu o preskúmanie trestu pre Lewisa Hamiltona nepriniesol len jeho zamietnutie, ale aj zaujímavú dohru. Mercedes po jeho zverejnení na sociálnych sieťach zverejnil štipľavý odkaz, v ktorom vyjadril nádej, že Red Bull sa konečne prestane pokúšať o “pošpinenie dobrého mena” britského pretekára.

Niečo naznačili už komisári vo svojom zdôvodnení. Okrem výpočtu “dôkazov”, s ktorými vyrukoval Red Bull a s ktorými si chcel vybojovať opätovné posúdenie incidentu, do svojho listu adresovanom FIA zrejme priložil aj niečo ďalšie.

V samotnom závere verdiktu sa totižto píše: “Komisári s istou dávkou znepokojenia venovali pozornosť aj istým obvineniam vo vyššie uvedenom liste Red Bullu. Takéto obvinenia by mohli ale aj nemuseli byť relevantné z pohľadu komisárov, ak by bola schválená žiadosť o opätovné posúdenie.”

“Komisári mohli riešiť tieto obvinenia priamo v ktoromkoľvek rozhodnutí, ktoré by nasledovalo. Keďže žiadosť bola zamietnutá, komisári nebudú tieto obvinenia bližšie komentovať,” stojí v odôvodnení.

O aké presne obvinenia išlo? To momentálne vedia okrem komisárov zrejme len v Red Bulle a v Mercedese. Ani samotný Mercedes nechcel obsah listu, ktorý Red Bull zaslal FIA, poskytnúť novinárom, no na sociálnych sieťach svojim súperom adresoval ostrý odkaz.

“Mercedes víta rozhodnutie komisárov zamietnuť žiadosť Red Bullu o opätovné posúdenie,” napísal Mercedes. “Okrem toho, že sa celá vec uzatvára, dúfame, že toto rozhodnutie bude znamenať koniec koordinovanej snahy vrcholného manažmentu Red Bullu pošpiniť dobré meno a športovú integritu Lewisa Hamiltona, vrátane toho, čo bolo uvedené v dokumentoch k ich neúspešnej žiadosti o preskúmanie.”

“My sa teraz tešíme na víkendové preteky a na pokračovanie nášho tvrdého súboja o titul,” stojí v závere odkazu strieborných šípov.

Teraz môžeme len špekulovať o tom, z čoho presne Red Bull obvinil Lewisa Hamiltona. Na viac informácií preto striehneme v priebehu maďarského víkendu.