logo F1online.sk

Russell: Nie je možné, aby som jazdil za Red Bull

George Russell
© Twitter/George Russell
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2021

V predchádzajúcich týždňoch bol George Russell viackrát spájaný s Red Bullom. Britský pretekár by vraj mohol už čoskoro zakotviť v tíme červených býkov, ktorí by ho navyše podľa slov Christiana Hornera veľmi radi privítali, veď talentu má na rozdávanie. George Russell však pred víkendom v Maďarsku jasne odkazuje, že do Red Bullu nezamieri. Nemôže, no ani nechce.

Georgeovi Russellovi adresoval pochvalné slová i Helmut Marko, podľa ktorého “určite stojí za zváženie pri pohľade na výkony, aké predvádza vo Williamse”. Na druhej strane si však uvedomuje, že keby Mercedes Russella pustil, tak by spravil takú veľkú chybu, že si to Marko “ani nevie predstaviť”.

Georgea Russella takýto záujem zo strany iných tímov teší, no vyberať si nemôže. S Totom Wolffom ako manažérom má podpísaný desaťročný kontrakt a stále patrí do rodiny Mercedesu. “V budúcej sezóne je pre mňa nemožné jazdiť za Red Bull,” odkázal v rozhovore pre RTL.

“Ja som pilotom Mercedesu, Mercedes stál po mojom boku celú moju kariéru. Mercedes mi dal ako mladému jazdcovi veľa príležitostí. Samozrejme, že je fajn dostať aj takúto spätnú väzbu z formulovej scény, alebo sa dopočuť, že je o vás záujem aj v iných tímov, ale ja som lojálny len Mercedesu.” ubezpečuje.

Momentálne to vyzerá tak, že buď Russell nahradí Valtteriho Bottasa v Mercedese, alebo strávi ešte nejaký čas vo svojom terajšom tíme. “Určite budem jazdiť v aute s pohonnou jednotkou Mercedes, to je isté,” uviedol následne Russell. “Ja som človek, ktorý je Mercedesu verný. Mercedes je moje auto, je to moja značka. Niet teda pochýb, že v budúcej sezóne budem mať aj motor Mercedesu. Akej farby bude auto, to ešte neviem.”

Všetci by sme chceli vedieť, kedy konečne padne definitívne rozhodnutie. Po otázke, ktorej cieľom bolo zistiť časový rámec rozhodovacieho procesu, Russell len zopakoval slová Tota Wolffa. Ani letná prestávka vraj žiadne novinky neprinesie.

“Najskôr počas pretekov v Spa, rozhodne nie skôr,” reaguje Russell. “Takáto vec chce skrátka čas. Musíme o tom rozhodnúť v správnej chvíli, ale tá ešte neprišla. Tento ročník je pre všetkých veľmi napätý, pre tímy a aj pre jazdcov. Toto rozhodnutie ohľadom mňa proste nie je priorita. Ešte nie sme ani v polovici sezóny a už sa bavíme o tej ďalšej.”

Súvisiace články