logo F1online.sk

Budkowski: Alpine ukončuje vývoj aktuálneho monopostu, sústredí sa na rok 2022

Fernando Alonso a Marcin Budkowski
© Alpine Racing
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko29. 7. 2021

Niektoré tímy, ako napríklad americký Haas, úplne odignorovali vývoj tohtoročného monopostu a sústredia sa priamo na rok 2022, čomu nasvedčujú aj priebežné výsledky aktuálnej sezóny. Podobnou cestou sa po letnej prestávke odoberie aj tím Alpine, čo potvrdil aj šéf tímu Alpine, Marcin Budkowski.

S blížiacou sa letnou prestávkou je otázka vývoja aktuálneho monopostu a prechod na vývoj monopostu pre rok 2022 čoraz aktuálnejšia. Uvedomuje si to aj tím Alpine, ktorý sa v súčasnosti nachádza až na siedmom mieste v priebežnom rebríčku konštruktérov.

„Od začiatku sezóny to bol veľký posun vpred, pretože (továrne) Enstone a Viry tvrdo pracovali na vývoji auta,“ povedal Budkowski.

„Zameranie sa teraz v oboch továrňach úplne zmenilo smerom na rok 2022, čo znamená, že na trať prichádza menej nových dielov. Ale druhá polovica kalendára je vyčerpávajúca a všetci v tíme sa tešia na dvojtýždňovú prestávku na dobitie energie,“ pokračoval šéf tímu Alpine.

„Ale ešte predtým, ako si pôjdeme oddýchnuť, pokúsime sa o ďalšie silné predstavenie a dvojitý zisk bodov v Maďarsku,“ povedal Marcin Budkowski.

Ak sa pozrieme na aktuálnu sezónu, tím Alpine zaznamenal vo Veľkej Británii len svoje tretie dvojité umiestnenie na bodovaných priečkach. Fernando Alonso však bodoval už v piatich po sebe idúcich pretekoch a jeho tímový kolega Esteban Ocon sa vrátil na bodované priečky po štyroch neúspešných podujatiach.

„Myslím si, že Fernando teraz nadobro umlčal všetkých, ktorí pochybovali o jeho úspešnom návrate,“ povedal 44-ročný Poliak. „Jeho rýchlosť je stále tu a jeho pretekové tempo je na špičkovej úrovni, čo sme mohli vidieť v oboch pretekoch, minulú sobotu a nedeľu.”

„Vo zvyšku sezóny bude nepochybne pokračovať v posúvaní samého seba, ako aj celého tímu. Bolo tiež skvelé vidieť Estebana v dobrej forme, po dvoch ťažkých víkendoch. Solídny víkend mu umožnil vrátiť sa na bodované priečky. Teraz môže stavať na tomto dobrom výkone a získať svoju vynikajúcu formu zo začiatku sezóny,“ uzavrel Budkowski.

Súvisiace články