logo F1online.skF1online.sk

Hamilton venoval na podporu diverzity 20 miliónov libier, spúšťa projekty Mission 44 a Ignite

Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király27. 7. 2021

Lewis Hamilton pomáha rozbiehať nové charitatívne nadácie a projekty, ktorých cieľom je podporovať mladých ľudí z nedostatočne zastúpených skupín vo Veľkej Británii. Na konto nadácie pritom okamžite venoval 20 miliónov libier.

Projekt Mission 44 bude podporovať organizácie a programy, ktorých cieľom je náprava nedostatkov v systémoch zamestnávania a vzdelávania na pôde Veľkej Británie. Okrem toho bude úzko spolupracovať aj s charitatívnou iniciatívou Ignite, ktorú založil spolu s Mercedesom.

Hamilton nedávno založil aj tzv. Hamiltonovu komisiu, ktorá v priebehu posledných týždňov publikovala analytickú správu zaoberajúcu sa tým, prečo je čierna menšina nedostatočne zastúpená jednak v F1 a jednak v britskom motoršporte.

Druhým krokom má byť krok nápravy a okrem 20 miliónov libier od Hamiltona by na konto projektu mali pribudnúť aj ďalšie príspevky od jeho partnerov a sponzorov.

„V priebehu posledného roka sme Lewisovi načúvali a úzko sme s ním spolupracovali,“ povedal šéf Mercedesu Toto Wolff. „Snažili sme sa pochopiť, ako môžeme pomôcť s otvorením nášho športu tak, aby sme aj v našom tíme mali diverznejšiu a inkluzívnejšiu organizáciu.“

„Podporovanie ambícií nedostatočne zastúpených skupín mladých ľudí bolo pre mňa vždy dôležité,“ uviedol Lewis Hamilton. „Projekt Mission 44 predstavuje môj záväzok postarať sa v tejto komunite o skutočnú zmenu. Počas svojej mladosti som z prvej ruky pocítil, ako môže takýto pôvod ovplyvniť vašu budúcnosť. Ja som to našťastie vďaka príležitostiam a podpore prekonal. Chcem sa postarať o to, že iní mladí ľudia podobného pôvodu dokážu urobiť to isté.“

Súvisiace články

Diskusia