logo F1online.skF1online.sk

Očakáva Wolff ďalšie nehody? Intenzita bitky sa podľa neho ešte zvýši

Max Verstappen
© FOM
Ladislav Király
Ladislav Király27. 7. 2021

Na Veľkej cene Veľkej Británie v Silverstone sme boli svedkami vzájomnej kolízie dvoch hlavných majstrovských protagonistov. Lewis Hamilton mohol pokračovať a preteky vyhral, Max Verstappen však skončil v bariére a následne aj v nemocnici.

Od toho okamihu sa nehovorí v podstate o ničom inom a medzi zástupcami oboch stajní vzplanuli poriadne vášne. Toto Wolff z Mercedesu pritom predpokladá, že niečo takéto sme nemuseli vidieť naposledy. Podobné kolízie budú hroziť častejšie.

Myslím si, že intenzita (majstrovskej bitky) sa po Silverstone ešte zvýši,“ povedal Wolff pre Motorsport.com. „O pozíciu určite nebojovali poslednýkrát. Dúfajme, že to dokážu zvládať športovo. A ak nie, budeme svedkami ďalších kolízií.“

Rakúšan vzápätí pripomenul, že v minulosti sa Hamilton zvyčajne vyhýbal problémom a uvažoval „dlhodobo“. Vedel, že preteky sa nerozhodujú v danom okamihu a súpera dokázal uštvať, prípadne zdolať aj potom. Tentoraz je však situácia iná a Verstappen sa zdá byť rýchlejší, takže Hamilton musí meniť taktiku.

„Súčasťou jeho (Hamiltonovho) úspechu nie je len jeho preteková sila, ale aj jeho vyzretosť. Ak chcete vyhrať šampionát, je dôležité zvoliť dlhodobú stratégiu. Potrebujete totiž bodovať. Dospelo to do situácie, že v poslednej dobe to bolo o vzdaní sa pozícii na trati. Tentoraz sa jej však nechcel vzdať ani jeden z nich a skončilo to tvrdou kolíziou.“

Wolff je však presvedčený o tom, že Hamilton kolíziu nespôsobil úmyselne a nechcel si nič dokazovať. Podľa neho je už omnoho ďalej: „Je to víťaz 99 pretekov a držiteľ siedmich titulov. Nie je nič, čo by ešte Lewis Hamilton niekomu musel dokazovať.“

V rozhovore padla aj otázka týkajúca sa manažovania nehôd. Ak by išlo o nehody v rámci tímu, dali by sa zvládať, ale takto je to ťažšie, pretože ide o „externý boj“.

„Ak súperíte s iným tímom, tak veci, ktoré sa majú stať, sa aj stanú. V tejto chvíli nevieme posúdiť, čo sa ešte stane,“ dodal Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia