logo F1online.skF1online.sk

Mick dostane v Maďarsku novú sedačku. Bude úmyselne navrhnutá „nakrivo“

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 7. 2021

Problém, ktorý ani žiadnym problémom nebol. Mick Schumacher a drobná kontroverzia o jeho pretekárskej sedačke bude čoskoro zažehnaná. Jeho tím by mu do Maďarska mal pripraviť novú.

Tento problém odhalil Schumacher verejnosti po Veľkej cene Francúzska. Po jej skončení niečo vysvetľoval Sebastianovi Vettelovi nad kokpitom jeho monopostu. Mick následne prezradil, že spolu riešili sedačku pilota Haasu a jeho posed. Syn sedemnásobného majstra sveta vraj od začiatku sezóny sedí trochu skrivený a jeho posed nie je úplne ideálny. Celá „kauza“ sa potom posunula na ďalšiu úroveň, keď šéf tímu Günther Steiner novinárom povedal, že sa o tomto probléme dozvedel od Mickovej mamy Corinny.

Napokon vysvitlo, že to nebol ani tak problém nedostatku komunikácie alebo toho, že Schumacher sa zveril svojej mame miesto svojho šéfa. Jadro problému spočíva v Mickovej postave, ktorá je trochu asymetrická a nemecký mladík s týmto problémom zápasí prakticky celú svoju kariéru.

„Dúfam, že už nebude sedieť skrivený,“ povedal novinárom v Silverstone Günther Steiner. „V utorok som sa o tom s Mickom bavil, keď prišiel do továrne. Smiali sme sa, ako sa to celé nafúklo, keďže sa z tohto skriveného sedenia stala taká veľká vec.“

„Určite bude do Maďarska hotová nová. Ak bude do pondelka hotová, tak bude pripravená do Maďarska. Či bude aj v tejto sedieť skrivený alebo nie, to zatiaľ neviem. Cieľom je, aby v Maďarsku sedel úplne rovno,“ dodal Steiner.

Jeho jazdecká hviezdička na margo svojej sedačky povedala: „Sedadlo je symetrické, no problém je, že ja nie som. Dosť dlho mi trvalo, kým som to zistil,“ povedal Schumacher junior.

„Myslím si, že to čo musíme urobiť je, že vyrobíme sedačku, ktorá bude úmyselne navrhnutá ako skrivená. Tak by som mohol s mojim telom sedieť v aute presne uprostred,“ vysvetlil nemecký mladík.

Súvisiace články

Diskusia