logo F1online.sk

Budkowski: Alonso je späť!

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 7. 2021

Pred štartom sezóny to bol veľký otáznik. V akej forme sa predvedie navrátilec Fernando Alonso? Vo Formule 1 predsa chýbal dva roky, nie je už ani najmladší a proti nemu bude stáť Esteban Ocon, ktorý za sebou má jeden rok vo svojom tíme. Odpoveď už možno poznáme.

„El Nano“ síce mal pomalší štart, ale to sa vo všeobecnosti aj očakávalo. V Silverstone však predviedol záblesky toho starého dobrého Fernanda, ktorý dokáže zo svojho monopostu vyžmýkať viac než v ňom v skutočnosti je. Jeho výkony z posledných pretekov naznačujú, že Alonso sa opäť vrátil do svojej najlepšej formy.

„To rozhodne,“ prehlásil výkonný riaditeľ tímu Alpine Marcin Budkowski. „Bol si dobre vedomý toho, že mu to pár pretekov potrvá. S tímom však tvrdo pracoval na znovuzískaní sebadôvery a svojej niekdajšej výkonnosti. Myslím, že sa mu to aj podarilo a už dokáže z auta dostať maximum.“

„Jeho jazda v Rakúsku bola dosť pôsobivá. V druhých pretekoch bol naozaj rýchly a nebyť nešťastného incidentu so Sebastianom v kvalifikácii, tak podľa nás sa mohol poľahky kvalifikovať do tretieho radu. Ak sa niekto pýta na to, či sa mu podarilo vrátiť do jeho starej formy, tak toto podľa mňa hovorí za všetko,“ myslí si Budkowski.

Alonso si síce svoj návrat do Formuly 1 užíva a rozdáva úsmevy na všetky strany, ale pravdou je, že sa nevracal kvôli tomu, aby bojoval v strede poľa. Sezóna 2022 a nové pravidlá predstavujú veľkú výzvu, ktorú si skrátka nemohol nechať ujsť.

„Hlavným dôvodom Fernandovho návratu bol rok 2022 a nové pravidlá. Síce to neznamená, že na to v tejto sezóne netlačí čo najviac, ale tento rok je preňho hlavne o tom vrátiť sa do tej najlepšej formy. Potrebuje pracovať s tímom, aby si on i jeho mechanici na všetko zvykli. Chce tiež tím tlačiť vpred a motivovať ho,“ dodal Budkowski.

Súvisiace články