logo F1online.skF1online.sk

Wolff obhajuje víťazné oslavy Mercedesu: Povedali nám, že Max je v poriadku

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2021

Víťazné oslavy Mercedesu na Veľkej cene Veľkej Británie sa nestretli s veľkým pochopením zo strany niektorých konkurentov a fanúšikov. Na svojich sociálnych sieťach ich okomentoval aj sám Max Verstappen, ktorý ich označil za „nešportové“ a „neúctivé“. V Mercedese sa však bránia a tvrdia, že v tom čase vedeli, že je pilot Red Bullu v poriadku.

Verstappen sledoval oslavy Lewisa Hamiltona a Mercedesu v nemocnici. Holandský pilot bol v priebehu pretekov prevezený zo zdravotníckeho strediska na okruhu do miestnej nemocnice v Silverstone, kde absolvoval ďalšie testy. Tam sledoval víťazné oslavy, pričom veľká radosť sedemnásobného majstra sveta ho dosť rozčúlila.

Ozval sa aj Maxov otec Jos, podľa ktorého sa ukázal „pravý charakter“ Tota Wolffa. Ten vraj Verstappenovcom „neprestajne telefonoval a natieral im med okolo úst“, avšak po tvrdej nehode sa neozval, aby sa ubezpečil, že je pilot Red Bullu v poriadku.

Rodák z Viedne však seba a svoj tím obhajuje. V Mercedese vraj mali informácie, že Max je v poriadku. Ak by ich nemali, určite by sa nič neoslavovalo.

„Je dôležité vedieť, akú spätnú väzbu sme dostali,“ povedal Toto Wolff pre Motorsport.com. „Od najvyššieho vedenia Red Bullu nám bolo oznámené, že Max je v poriadku. Christian Horner povedal Michaelovi Masimu, že je v poriadku a bez zranení. Podobné informácie sme dostali aj od FIA.“

„Ak by bol Max zranený, určite by sme neoslavovali. Podľa mňa je veľmi dôležité to povedať.“

Wolff sa tiež zastal Lewisa Hamiltona, ktorý podľa neho netušil, že Verstappen bol prevezený do nemocnice za účelom ďalších vyšetrení. Dozvedel sa to až po pretekoch, keď stál pred novinármi. Hamilton sa tiež krátko po incidente svojho inžiniera pýtal, či je pilot Red Bullu v poriadku.

„Lewis sa hneď pýtal, či je Max von z auta. Dostal správu, že z neho vyšiel po vlastných,“ povedal Wolff, ktorý tiež dostal otázku, či bol sedemnásobný šampión informovaný o stave svojho rivala aj pred pódiovou ceremóniou. „Jediná informácia, ktorú sme dostali bola, že Max je v poriadku. Preto nebol dôvod to Lewisovi podrobne vysvetľovať.“

„Nesmieme takisto zabúdať, že sme tie preteky vyhrali po piatich zlých víkendoch. Lewis vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie, takže je zrejmé, že sa to nezaobíde bez ohromných emócií. Na našu adresu sa spustili komentáre, niektoré boli osobné, iné hanlivé. Nech si každý robí po svojom, z môjho pohľadu k tomu nie je čo povedať,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia