logo F1online.skF1online.sk

Ocon je presvedčený, že výmena komponentov jeho autu pomohla

Esteban Ocon
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2021

Boli to pre Estebana Ocona veru krušné chvíle. V Rakúsku dvakrát vypadol v Q1 a na tímového kolegu Fernanda Alonsa strácal obrovské množstvo času. Francúzsky pretekár si potom s tímom sadol a hľadal riešenie. Veril totiž, že s jeho monopostom nie je všetko v poriadku.

Ocon napokon Alpine presvedčil, aby mu na monoposte vymenil toľko komponentov, koľko len bude možné. V Enstone napokon súhlasili a Esteban dostal v Silverstone nové šasi, spaľovací motor, turbo, MGU-H či MGU-K. Minimálne o týchto súčiastkach vieme, avšak v skutočnosti ich vraj bolo ešte viac.

„Som si istý, že sa nám podarilo vyriešiť problém, ktorý sme mali,“ povedal Ocon. „Nevymenili sme len šasi, ale aj množstvo ďalších dielov a urobili ďalšie zmeny.“

„Na aute sa nám podarilo niečo nájsť a pýtali sme sa samých seba, či toto nemôže byť ten dôvod. V tejto chvíli ma však zaujíma len to, že sa v aute cítim dobre. Hneď ako sme vyšli v prvom voľnom tréningu na trať, bol monopost taký konkurencieschopný, aký má byť,“ potvrdil Ocon.

Ten však ani v Silverstone nestačil na stále zlepšujúceho sa Fernanda Alonsa, ktorý ho dokázal poraziť v piatok, sobotu aj nedeľu. Na druhej strane treba priznať, že rozdiel nebol veľký. V kvalifikácii bol Španiel rýchlejší o jednu desatinu. Pod šachovnicovou vlajkou bola Oconova strata na tímového kolegu štyri sekundy.

„V posledných troch pretekoch bolo auto úplne mimo svoje výkonnostné okno. Boli sme omnoho pomalší než druhá strana garáže. Toto auto bolo zakaždým schopné postúpiť do tretej časti kvalifikácie alebo o ňu aspoň bojovať. Presne to sa nám tento víkend aj podarilo,“ hovorí Ocon.

„Prvý pokus v Q2 stačil na umiestnenie v najlepšej desiatke. V tom druhom vládol na trati trochu zmätok, premávka bola veľmi hustá, najmä v prípravnom kole. V každom prípade však bol postup do Q3 reálny.“

„Niečo také sa mi už dlho nestalo, takže som si celkom istý, že sa nám podarilo zistiť, v čom bola chyba. Dúfame, že budeme pokračovať v zbieraní bodov. Podobne ako na začiatku sezóny,“ dodal Ocon.

Súvisiace články

Diskusia