logo F1online.sk

Brundle: Dáta ukázali, že Hamilton by „nevybral“ zákrutu Copse

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Šokujúcim momentom Veľkej ceny Veľkej Británie 2021 bola kolízia Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona. Tá sa odohrala už v prvom kole v rýchlej zákrute Copse. Martin Brundle teraz prezradil viac o dátach, ktoré zaznamenali Hamiltonovu pozíciu v zákrute.

Známy komentátor a bývalý pilot Formuly 1 Martin Brundle hovorí, že Red Bull mu prezradil, že má dáta, podľa ktorých by Hamilton v danom uhle zákrutu Copse „nevybral“ resp. jeho prejazd by bol príliš široký.

Potom, čo boli preteky prerušené červenou vlajkou, šéf tímu Red Bull, Christian Horner adresoval túto vetu priamo riaditeľovi pretekov Michaelovi Masimu. Horner povedal: „Každý pilot, ktorý jazdí na tomto okruhu, vie, že vo vnútri zákruty Copse nevystrčí ani koleso.“

„Red Bull mi povedal, že existujú dáta, ktoré dokazujú, že Lewis bol v zákrute Copse podstatne rýchlejší ako kedykoľvek predtým a bez toho, aby nebol široký a bez nutnosti kontaktu s Maxom, by sa do tej zákruty nevošiel,“ prezradil Brundle vo svojom článku pre Sky.

„Pravdepodobne to bude verejne dostupné a ak bude mať Red Bull pocit, že má ‚nové dôkazy‘, môže sa odvolať smerom k FIA, pokiaľ ide o ich vnímanú mieru zavinenia a zhovievavosti ohľadom Hamiltona,“ pokračoval Martin Brundle.

Martin Brundle sa vyjadril aj k aktivite šéfov tímov Red Bull a Mercedes vzhľadom k ich návšteve riaditeľa pretekov Michaela Masiho bezprostredne po kolízii v zákrute Copse.

„Bolo to trochu nepríjemné, počuť, ako sa manažéri a riaditelia tímov Red Bull a Mercedes snažili ovplyvniť situáciu lobovaním u riaditeľa pretekov, ale zdá sa, že ide o nový spôsob komunikácie, s ktorým sa stretávame po prvýkrát v tejto sezóne,“ povedal 62-ročný bývalý jazdec Formuly 1.

„Michael Masi ich veľmi správne odkázal na komisárov veľkej ceny a v budúcnosti si viem predstaviť aj revíziu tohto procesu,“ uzavrel Brundle.

Súvisiace články