logo F1online.sk

Hamilton je otvorený diskusii s Verstappenom: Je potrebné rešpektovať sa na trati

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Súboj Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona na podujatí v Británii mal negatívne následky pre oboch pilotov. Holanďan narazil do zvodidiel a skončil v nemocnici, a sedemnásobný majster obdržal trest 10 sekúnd, ktorý si odpykal priamo v pretekoch.

Množstvo fanúšikov tak očakáva stúpajúcu nervozitu medzi dvojicu, ktorá v doterajšom priebehu sezóny rešpektovala ako na trati, tak aj mimo nej.

Toto Wolff ako šéf Mercedesu sa na margo tejto kolízie vyjadril, že „tango vyžaduje dvoch.“ Šéf Red Bullu, Christian Horner, povedal, že Hamiltonov úspech považuje za „prázdne víťazstvo“ a Max Verstappen označil Lewisove oslavy víťazstva v Británii za „nešportové.“ Hamilton je však pred podujatím v Maďarsku otvorený diskusii.

„Neviem,“ odpovedal Hamilton vzhľadom na tému diskusie s Maxom Verstappenom. „Som tomu otvorený, nemám s tým žiadny problém. Myslím, že vlastne ani neviem, čo si povieme. Budeme pokračovať, budeme neustále útočiť, ale na trati musí byť rešpekt, a ak nie, bude sa to stávať častejšie. A ja som sa snažil zo všetkých síl, aby som bol v súboji čo najčistejší.“

V roku 2020 vyhral Lewis Hamilton už svoju ôsmu Veľkú cenu Maďarska a vyrovnal tak svoje štatistiky na tomto okruhu s Michaelom Schumacherom. Mercedes sa bude snažiť o úspech v oboch rebríčkoch. V rebríčku jazdcov stráca Lewis na Maxa 7 bodov a rebríčku konštruktérov stráca Mercedes na Red Bull iba 4 body.

„Prišli sme sem, aby sme vyhrali a zmenšili rozdiel v šampionáte, takže by sme mali byť s týmto víkendom a našou prácou veľmi spokojní,“ prezradil Hamilton ešte v nedeľu.

„Sme takmer v polovici (sezóny) a vieme, že Red Bull sa vráti spät silnejší, takže od zajtrajšieho rána vynaložíme všetko naše úsilie na ďalšie preteky v Budapešti,“ uzavrel sedemnásobný šampión.