logo F1online.sk

Leclerca sedemnásťkolový šprint vyčerpal viac ako celé preteky

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 7. 2021

Charles Leclerc si v sobotnej šprintovej kvalifikácii urobil svoju „domácu úlohu“. Štart zo štvrtého miesta a finiš na štvrtom mieste. Vyzvať Red Bull alebo Mercedes nie je s jeho tohtoročným Ferrari príliš reálne. Okrem skutočnosti, že uhájil svoju pozíciu do nedeľných pretekov, ho môže tešiť aj solídne tempo. Počas sedemnástich kôl dokázal sekundovať Valtterimu Bottasovi na mäkkých pneumatikách.

Leclerc má za sebou pomerne osamotenú sobotu. Fernando Alonso poskočil v prvom kole o šesť miest hneď za Leclerca. Na svojich mäkkých pneumatikách mu však nemohol stačiť, a tak poskytol Monačanovi vítanú clonu. Kým sa piloti McLarenu dostali cez dvojnásobného majstra sveta, bol Leclerc už ďaleko vpredu. Bol to teda celkom „chill“ nie?

„To teda určite nie,“ smeje sa pilot Ferrari. „Bolo to však pozitívne. Mali sme rovnaké tempo ako Valtteri predo mnou. Úprimne, nečakali sme to. Škoda, že preteky sú zajtra a dnes z toho nebudú žiadne body. V nedeľu však zo seba vydáme maximum.“

Dnes si všetci kladieme tú istú otázku, čo si o tomto šprintovom experimente vlastne myslíme? Názory budú rôzne, avšak tento formát rozhodne priniesol mnoho skvelých emócií.

„Po týchto sedemnástich kolách som vyčerpanejší než po kompletných pretekoch na plný počet kôl, počas ktorých musíte manažovať svoje pneumatiky,“ povedal Leclerc.

„Je to niečo odlišné, ale mne sa to páčilo. Včera kvalifikácia, dnes šprint a zajtra preteky. Dodáva to trochu toho korenia,“ povedal monacký pretekár.

Súvisiace články