logo F1online.sk

Williams už zostavuje zoznam náhradníkov za Russella, je na ňom i Hülkenberg

George Russell
© Twitter/George Russell
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2021

Vo Williamse nenechávajú nič na náhodu. Ak George Russell v priebehu zimy prestúpi do Mercedesu, v stajni z Grove chcú byť pripravení. Začali teda dávať dokopy zoznam potenciálnych kandidátov na Russellovo miesto. Jedným z top jazdcov na tomto zozname je Nico Hülkenberg.

O osude Georgea Russella sa bude rozhodovať v období okolo letnej prestávky. Pre každý prípad chce byť Williams v tej dobe už pripravený začať oslovovať voľných pilotov. Platí navyše, že z tímu by sa teoreticky mohol porúčať aj Nicholas Latifi, no to až tak pravdepodobne nevyzerá; kanadský pretekár má za sebou niekoľko kufríkov s peniazmi. V každom prípade bude ťažšie nahradiť jazdecké kvality Georgea Russella ako financie Nicholasa Latifiho.

“Myslím, že momentálne nevylučujeme žiadneho jazdca, ktorý by bol dostupný pre budúci rok. Nico je na budúcu sezónu prístupný,” zareagoval na margo angažovania skúseného Nica Hülkenberga Jost Capito, výkonný riaditeľ Williamsu. “Máme však pripravený celkom dlhý zoznam.”

Na tomto zozname by sa mohli objaviť aj mená ako Valtteri Bottas, ktorý vo štvrtok uviedol, že zamieriť do menšieho tímu by mohlo byť zaujímavé, či Daniil Kvjat, ktorý momentálne pôsobí v Alpine ako rezervný jazdec.

“Chceme mať tú najlepšiu dvojicu pilotov, ktorí budú dostupní a budú mať záujem jazdiť za Williams a pracovať na tom, čo sme tu rozbehli. Určite to nemôže byť jazdec, ktorý by v budúcej sezóne chcel byť majstrom sveta. To by nesedel v správnom tíme,” uvedomuje si Capito. “Potrebujeme jazdcov, ktorí sú ochotní podporiť tím, viesť ho a zlepšovať jeho výkony.”

Nájsť niekoho, kto bude tieto podmienky spĺňať, by nemal byť taký problém. Podľa šéfa Williamsu sa totižto čím ďalej, tým viac jazdcov zaujíma o monoposty z Grove. “Momentálne vidíme, že záujem jazdcov o Williams sa zväčšuje. Povedal by som, že za to môžu tie pozitívne kroky, ktoré sme v poslednom čase spravili. Sme dobre financovaní a uberáme sa správnym smerom. Budeme pracovať na tom, aby sme v tom pokračovali. Pre jazdca je preto zaujímavé byť do budúcna vo Williamse.”