logo F1online.sk

Alpine vyslyšal Ocona, dá mu nové šasi

Esteban Ocon
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

Esteban Ocon sa po sérii neuspokojivých veľkých cien chce vrátiť späť na výkonnostnú úroveň, na ktorej jazdil ešte pred podpísaním nového kontraktu. Dosiahnuť to chce výmenou šasi a celého radu komponentov, ktoré mohli francúzskeho pretekára spomaľovať.

Fernando Alonso v úvode sezóny na svojho kolegu absolútne nestíhal. Postupne sa však začala jeho forma zlepšovať a ako sa zdá, tá Oconova upadla. Mladší z dvojice jazdcov Alpine však mal podozrenie, že za jeho výkonnostný pokles môže byť zodpovedný monopost. Vraj už v prvom výjazde počas kvalifikácie na VC Rakúska strácal na Alonsa jednu celú sekundu. “Niečo nie je v poriadku,” uviedol. Podobný scenár sa opakuje častejšie…

Od tímu preto žiadal, aby v rámci rozpočtových možností na aute vymenil čo najviac komponentov. Napokon sa dočkal aj výmeny šasi. S novým bude jazdiť už v prvom piatkovom tréningu, prezradil výkonný riaditeľ Marcin Budkowski.

“Esteban zažil v Rakúsku dve ťažké veľké ceny. My stále vyšetrujeme, či sú za tým aj nejaké technické dôvody,” vyslovil sa Marcin Budkowski v predvečer Veľkej ceny Veľkej Británie. “Aby sme odstránili akékoľvek pochybnosti, tím rozhodol na jeho aute pred pretekmi v Silverstone vo veľkom vymeniť komponenty vrátane nového šasi.”

“V úvode sezóny Esteban podával veľmi silné výkony a v dvoch pretekoch za sebou sa vďaka svojej rýchlosti kvalifikoval v treťom rade. To bolo len pár víkendov dozadu. Pracujeme teda na tom, aby sme sa postarali o jeho návrat. Tento víkend je na to ideálna príležitosť,” myslí si poľský rodák.

Oconov úpadok prišiel prakticky hneď potom, čo podpísal novú zmluvu s tímom. Podľa niektorých to nebola žiadna náhoda, no samotný Ocon odmieta, že by pri príprave akokoľvek zvoľnil.

“Pracujem tak isto ako v doterajšom priebehu sezóny,” ubezpečil Esteban Ocon. “Chodím do továrne rovnako často a dávam do toho všetko presne tak, ako pred podpísaním zmluvy. Nemá to nič spoločné s aktuálnymi výkonmi.”

Súvisiace články