logo F1online.sk

Toto Wolff potvrdil niekoľko vylepšení pre Mercedes W12

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 7. 2021

Šéf tímu Mercedes, Toto Wolff, potvrdil niekoľko menších vylepšení pre aktuálny monopost Mercedes W12. Novinky by mali byť použité už pri nachádzajúcom podujatí vo Veľkej Británii.

Päť podujatí bez zisku „pole position“ a bez víťazstva. To je aktuálne vysvedčenie obhajcov titulu z Mercedesu. Tím však s vývojom monopostu pre rok 2021 nekončí a Toto Wolff potvrdil hneď niekoľko vylepšení pre zabezpečenie čo možno najsilnejšieho auta pre dvojicu jazdcov Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa.

„Silverstone je neuveriteľná trať, rýchla a plynulá, ktorá, ako dúfame, by mala viac vyhovovať nášmu autu v porovnaní so Spielbergom,“ uviedol Toto Wolff. „Máme na aute tiež niekoľko menších vylepšení a tešíme sa na to, aký výkon ponúknu.“

„Vieme, že musíme dať Lewisovi a Valtterimu také auto, aby mohli podať výkon v Silverstone, a všetci v Brackley a Brixworthe pracujú na tom, aby ho pripravili,“ pokračoval šéf tímu Mercedes.

Tohtoročné podujatie vo Veľkej Británii bude navyše špecifické aj novým formátom pretekového víkendu. Tešiť sa tak môžeme aj na šprintové preteky, ktoré sa odohrajú v sobotu.

„Prvý víkend s novým šprintovým kvalifikačným formátom prináša novú výzvu pre všetky tímy,“ uviedol Wolff.

„Iba s jedným hodinovým tréningom pred piatkovou kvalifikáciou a konfiguráciou monopostov nastavenou od začiatku štandardnej kvalifikácie v piatok bude mať ktokoľvek, kto dokáže dosiahnuť svoju rýchlosť čo najrýchlejšie, cez víkend výhodu,“ povedal 49-ročný Rakúšan.

„Prispôsobíme náš prístup a prevádzkové plány tak, aby sme boli čo najlepšie pripravení na všetky aspekty tejto novej výzvy,“ prezradil Toto Wolff.

Vo Veľkej Británii sa očakáva dav 140 000 divákov, ktorí prinesú podporu sedemnásobnému šampiónovi aj na premenovanej rovinke na okruhu Silverstone. Tá po novom nesie meno Lewisa Hamiltona.

„Tento rok budeme jazdiť po ‚Hamilton Straight‘ prvýkrát, čo bude pre Lewisa a pre celý tím špeciálny okamih,“ vysvetlil Wolff. „Nemôžem si spomenúť na ďalší príklad aktívneho jazdca, ktorý je takto poctený okruhom – je to dôkaz toho, čo Lewis zatiaľ v tomto športe a svojej kariére dosiahol.“

Súvisiace články