logo F1online.skF1online.sk

Russell: V Silverstone nebude nič oznámené

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király13. 7. 2021

Viacero zdrojov tvrdí, že George Russell bude v budúcom roku kolegom Lewisa Hamiltona v Mercedese. Niektoré pritom naznačovali, že definitívne potvrdenie príde už počas tohto víkendu v Silverstone. Jazdec Williamsu to však odmieta.

„Zmluvu s Mercedesom som podpísal ešte pred piatimi či šiestimi rokmi, to je stopercentná pravda,“ povedal Russell pre podcast F1 Nation. „Ako každý vie, dohliadajú na mňa. Ale z hľadiska môjho budúcoročného pôsobiska nebolo nič podpísané alebo dohodnuté. V Silverstone nebude nič oznámené, to vám môžem povedať.“

Angličan naznačil, že s progresom Williamsu je spokojný a označil ho za „neskutočne vzrušujúci“. Stajňa síce skončila trikrát po sebe posledná, ale v budúcom roku to vraj takto určite nebude.

„Dejú sa veci a všetko do seba zapadá. Jost (Capito, šéf tímu) odvádza fantastickú prácu a stavia štruktúru, ktorá bude efektívnejšia a priamočiarejšia. Každé rozhodnutie, ktoré padlo, bolo podľa mňa dobré a urobené zo správnych príčin. Nevidím dôvod, prečo by si Williams v najbližších rokoch nemohol preraziť cestu späť nahor,“ skonštatoval Angličan.

Russell pridal v súvislosti s Williamsom aj viacero ďalších slov a zaspomínal si napríklad na rok 2013, keď sa tomuto tímu odrazu začalo dariť. „A o rok neskôr skončili dokonca tretí, pričom vo väčšine pretekov získavali pódiá. Keď prídu také veľké zmeny pravidiel, môže sa všetko rýchlo zmeniť. Williamsu držím palce, aby to pre nich bola pozitívna zmena.“

Týchto slov sa okamžite chytili viacerí novinári, pretože Russell povedal „pre nich“ a nie „pre nás“. Žeby náznak jeho odchodu?

Vráťme sa však späť k téme a pripusťme ešte jednu otázku. Čo ak by to s Mercedesom nevyšlo? Rokoval by Russell aj s inými tímami? „Vždy sa pokúšam o to, aby som si udržiaval otvorené vzťahy. Nerád zatváram dvere. Ak by ma niekto prizval na rozhovor, nepovedal by som nie. Človek nikdy nevie, čo prinesie budúcnosť,“ dodal George Russell.

Súvisiace články

Diskusia