logo F1online.skF1online.sk

Motorsport.com: Leclerc bol v kontakte s Red Bullom

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2021

Sergio Pérez ešte s Red Bullom kontrakt nepredĺžil. Stále tak platí, že pre budúci rok sú k dispozícii dve voľné miesta v top tímoch. Jedna v súčasnosti patrí mexickému pretekárovi, druhá Valtterimu Bottasovi. So silnejúcimi hlasmi, že Fína v Mercedese nahradí George Russell, začal taliansky Motorsport.com špekulovať aj o osude sedačky v Red Bulle. Na tú vraj pomýšľa Charles Leclerc.

Napriek tomu, že Pérez je v súčasnosti v celkovom hodnotení pred Bottasom a s Red Bullom už dokázal vyhrať, stále nemá nič isté. V doterajšom priebehu roka totiž lavíruje medzi spoľahlivými výkonmi a nevynútenými chybami. Ponúkajú sa Red Bullu nejaké ďalšie alternatívy?

„V padoku sa nachádzajú ľudia, ktorí by odprisahali, že Charles Leclerc je z diania vo Ferrari nervózny,“ píše taliansky Motorsport.com. „Tento nesporný talent trpí tým, že nemôže za rovnakých podmienok súperiť s Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom a už druhý rok si musí vystačiť len s priemerným autom.“

Vo Ferrari sa momentálne plne koncentrujú na rok 2022 a nové pravidlá. Vývoj tohtoročného monopostu by bol plytvaním času a zdrojov. Naopak Red Bull potrebuje tohtoročný boj o titul dotiahnuť do úspešného konca a horúčkovito vyvíja aj súčasné auto. To však ešte neznamená, že Scuderia bude na začiatku roka 2022 pred Red Bullom. Pre Ferrari je to veľká príležitosť a zároveň posledná nádej pre súčasnú garnitúru vo vedení tímu.

„Charlesove hodnotenie budúcoročného monopostu na starom simulátore neznelo práve nadšene. Nebolo z neho cítiť radosť z nadchádzajúcej novej výzvy. Bol to skôr realizmus niekoho, kto musí čeliť veľkej zmene s početnými neznámymi,“ píše Motorsport.com pesimisticky. Na druhej strane si treba uvedomiť, že prílišné nadšenie môže skôr ublížiť.

Aj keď má Leclerc s Ferrari platný kontrakt až do roku 2024, podľa menovaného zdroja sa rozhliada aj v iných tímoch. „Carlos Sainz, o ktorého príchod sa Mattia Binotto tak usiloval, si dokázal získať rešpekt tímu, keďže sa Leclercovi blíži svojim odhodlaním a tvrdou prácou,“ píšu talianske médiá.

„Na jazdeckom trhu sa šušká, že bol v kontakte s Red Bullom, aby zistil, či je Helmut Marko ochotný postaviť skutočný tím snov,“ píše Motorsport.com, ktorý „tímom snov“ samozrejme myslí jazdeckú dvojicu Max Verstappen – Charles Leclerc.

„Aj keď to na papieri vyzerá lákavo, tak ťažko uveriť, že ľudia, ktorí do Verstappena toľko investovali, budú chcieť rozbiť dobre fungujúci systém. Veríme, že toto je len snaha o vydobytie lepšej pozície, najmä s ohľadom na možnú existenciu výstupnej klauzuly v kontrakte monackého pretekára, ktorá mu umožní z tímu odísť pred vypršaním zmluvy.“

„Jazdecká dvojica Verstappen – Leclerc by bola určite bombou a odpoveďou na tandem Hamilton – Russell, o ktorej sa špekuluje. Na jazdeckom trhu to momentálne drieme, no mohla by nás z driemot prebrať takáto senzácia? O tom silno pochybujeme. Koniec koncov, Charles urobí najlepšie, ak najprv zistí, ako sa Ferrari bude dariť s ground effectom,“ dodal Motorsport.com.

Súvisiace články

Diskusia