logo F1online.skF1online.sk

Ferrari potvrdilo dokončenie nového simulátora, vraj je najlepší na trhu

Scuderia Ferrari Maranello
© Scuderia Ferrari
Ladislav Király
Ladislav Király7. 7. 2021

Tím Scuderia Ferrari v stredu na poludnie potvrdil dokončenie nového simulátora. V úvode tohto týždňa prebiehalo jeho nainštalovanie do novej budovy nachádzajúcej sa medzi hlavnými kanceláriami Gestione Sportiva a okruhom Fiorano, teraz je definitívne hotovo.

„V priebehu najbližších týždňov bude prebiehať kalibrovanie,“ stojí v stanovisku Ferrari. „Potom, niekedy v priebehu septembra – po letnej prestávke, ako určujú športové pravidlá – sa začne skutočná práca týkajúca sa podpory fázy dizajnu auta pre rok 2022.“

Scuderia okrem toho informovala, že súčasný simulátor bude naďalej využívaný na vývojovú prácu týkajúcu sa monopostu SF21 a na prípravu na pretekárske víkendy. Okrem toho ho budú mať k dispozícii aj mladíci z Jazdeckej akadémie Ferrari (FDA).

Nový simulátor je podľa tlačového stanoviska vybavený absolútne najmodernejšou technológiou a dokáže reprodukovať  360° vnímanie okolitého prostredia. Vraj má najlepšie parametre spomedzi všetkého, čo je aktuálne na trhu.

„Založený je na kompletne novom koncepte, ktorý je výsledkom spolupráce Scuderie Ferrari a britskej spoločnosti Dynisma vedenej bývalým inžinierom Ferrari Ashleym Warnom. Vyrobený bol exkluzívne pre tím z Maranella,“ dodáva Ferrari.

„Simulácie a digitálna technológia budú pri vývoji monopostu Formuly 1 zohrávať čoraz dôležitejšiu rolu,“ povedal Gianmaria Fulgenzi, ktorý je šéfom dodávateľského reťazca Ferrari. „Sme presvedčení o tom, že sme urobili najlepšie možné rozhodnutia. Koncentrovali sme sa na vytvorenie nástroja, ktorý nám v tomto sektore umožní spraviť generačný krok vpred.“

Fulgenzi dodal, že realizovanie projektu si vyžiadalo dva roky.

Súvisiace články

Diskusia