logo F1online.skF1online.sk

Hamilton pochybuje, že vylepšenia Mercedesu dokážu dostatočne znížiť stratu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 7. 2021

Mercedes zaznamenal v Rakúsku dve porážky v majstrovskom boji s Red Bullom. Na druhej strane asi nenájdete v kalendári trať, ktorá by „červeným býkom“ sedela viac než práve Red Bull Ring. Mercedes do médií vysiela samé skeptické vyjadrenia, a to napriek tomu, že na programe je naopak ich najobľúbenejší okruh.

„Posledných pár pretekov bolo náročných. Max sa bez problémov držal vpredu a nedalo sa s tým veľa urobiť,“ povedal po Rakúsku Lewis Hamilton.

Red Bull zahájil v tejto sezóne agresívny vývoj a na auto priniesol niekoľko aerodynamických vylepšení. Mercedes naproti tomu vyčkával. Obhajca titulu bude mať k dispozícii nejaké upgrady pre Veľkú cenu Veľkej Británie, avšak v tíme sú už teraz skeptickí. Upravený balík vraj určite neprinesie zásadné časové zisky.

„Niečo malé je na ceste, avšak nezníži našu stratu dostatočne,“ povedal Hamilton. „Práce teda máme dosť. Modlím sa, aby nasledujúce preteky priniesli odlišný scenár. Pozrite sa však na ich auto, jazdí ako po koľajniciach.“

„Tieto posledné dva týždne sme zo seba vydali maximum. Navštívil som aj továreň, aby som z auta dokázal vyžmýkať čo najviac. Náš monopost však na tejto trati z nejakého dôvodu nešľapal tak dobre. Naozaj dúfam, že sa to v nasledujúcich víkendoch zmení,“ povedal Hamilton.

„Je škoda, že to nie je také vyrovnané ako na začiatku roka. Stále je pred nami niekoľko pretekov, musíme sa sústrediť a pokračovať v práci,“ uzavrel sedemnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia