logo F1online.sk

Naša skutočná strata na Mercedes nie je taká veľká, upokojuje Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

Potom, čo z boja o víťazstvá vypadlo celé Ferrari a v podstate aj Alex Albon, ktorý na Maxa Verstappena nestačí, je Holanďan azda jedinou nádejou potrápiť dvojicu Mercedesov. Verí v to i samotný Verstappen, keďže hrozivú polsekundovú stratu v kvalifikácii nepovažuje za hodnoverný obraz rozloženia síl v poli.

Sobotňajším problémom bolo nie úplne vyhovujúce nastavenie Red Bullu, ktoré zakrylo skutočný potenciál auta. “Nebol som úplne spokojný s balansom, niektoré zákruty boli dobré, iné nie,” prezradil Max Verstappen na Red Bull Ringu. “Strata sa v tom prípade môže o čosi zväčšiť. Myslím si však, že stratiť polovicu sekundy je ešte stále relatívne v pohode. Čo sa dá robiť? Musíme len pokračovať v tvrdej práci a pokúsiť sa na nich dotiahnuť.”

Podporovatelia Maxa Verstappena nie sú z aktuálnej situácie nadšení, keďže veria, že sa z neho tento rok môže stať najmladší majster sveta v histórii. Pilot Red Bullu to nevníma tak tragicky a je presvedčený o tom, že už na budúci víkend bude Red Bull tesnejšie nalepený na zadných krídlach strieborných šípov.

“Samozrejme, že zrovna to sme nechceli,” uviedol na margo pomerne veľkej straty. “V každom prípade som nebol veľmi spokojný s celkovým balansom auta. Akonáhle to trochu poriešime, začnú veci vyzerať o čosi lepšie.”

“Netvrdím, že by sme ich porazili — ale však uvidíme. Máme pred sebou osem pretekov a budúci víkend sme tu aj tak zas. Z tohto víkendu sa poučíme a snáď budúci týždeň odvedieme lepšiu prácu. Nevnímame to ako žiadnu tragédiu. V Holandsku na to tak možno hľadia, ale to mi nerobí starosti. Ja sa koncentrujem na seba a na tím,” ozrejmil Max Verstappen.

Verstappen bude mať v nedeľu dôležitú strategickú výhodu, keďže sa mu ako jedinému podarilo dostať do tretej časti kvalifikácie na stredne tvrdej zmesi pneumatík. Vďaka tomu bude môcť na trati zostať o čosi dlhšie ako konkurencia a využiť tak aj prípadný výjazd bezpečnostného vozidla.

“Bude to zaujímavé. Zajtra sa o kus oteplí, nuž dúfam, že nám to bude hrať do karát,” pokračuje 22-ročný víťaz ôsmich veľkých cien, ktorému vo vyšších teplotách vydržia pneumatiky so žltým označením ešte o čosi dlhšie. “Som jediný z prvej desiatky, kto štartuje na inej zmesi. Teším sa na to. Nemáme čo stratiť, posnažím sa im to čo najviac znepríjemniť.”

“Žiaľ, dnes bol Mercedes v úplne inej lige, ale vlani sme tiež v kvalifikácii trochu strácali, preto očakávam, že v pretekoch to bude o čosi lepšie,” doplnil.

Súvisiace články