logo F1online.sk

Bottasa prekvapilo, že sa musel brániť pred McLarenom

Lando Norris pred Hamiltonom a Bottasom
© Pirelli
Milan Kubala
Milan Kubala5. 7. 2021

Nestáva sa často, aby zákaznícky tím začal vyvíjať tlak na svojho dodávateľa pohonných jednotiek, no v druhých spielbergských pretekoch sme takú situáciu videli. Korisťou sa tentoraz stala dvojica Mercedesov, ktoré sa pokúšal prekabátiť Lando Norris. Valtteriho Bottasa tým poriadne prekvapil.

Valtteri Bottas si v nedeľu vybojoval svoje ôsme pódium na Red Bull Ringu, keď v závere odolal útokom zo strany Landa Norrisa. Pre Mercedes je dosť veľkým sklamaním, že Fín zvádzal súboje len s papájovým McLarenom a nie s Maxom Verstappenom, ktorý mal v cieli takmer dvadsaťsekundový náskok.

“Nemôžem povedať, že by to šlo hladko, že by sme mali ľahké preteky,” rozhovoril sa Valtteri Bottas, ktorému v pretekoch pomohol súboj Norrisa s Pérezom aj technické problémy Lewisa Hamiltona. “Štartovali sme na piatom mieste a skončili sme na druhom, o toto miesto sme museli zabojovať. Nemyslím si, že by sme toho nechali na stole veľa.”

“Max mal priamočiare preteky, bol rýchly, auto bolo rýchle. Druhé miesto bolo maximum, čo sme dnes mohli získať. Nebolo jednoduché odjazdiť to na jednu zastávku, rozhodne sme sa trochu trápili s pneumatikami, ale vedeli sme, že to tak bude,” uviedol fínsky pretekár, ktorý stále bojuje o druhú sedačku v Mercedese.

Za iných okolností by si Valtteri Bottas mohol dovoliť prezuť na nové pneumatiky ako Lewis Hamilton, no keďže mu dýchal na chrbát Lando Norris, nezostávalo mu iné len sa to snažiť udržať. To sa mu napokon podarilo, pretože Norris začal mať v zákrutách vážne problémy, keď sa dostal na hranicu DRS.

“Rýchlosť Red Bullu nebola žiadnym prekvapením. Už pred týždňom sme videli, že sú rýchli. Čakali sme, že budú rýchli opäť,” pokračoval Bottas, ktorý venoval pár slov nečakanému súperovi: “McLaren dosiahol dobrý pokrok. Na konci na nás dosť tlačili, čo bolo trochu prekvapujúce, keďže minulý víkend na nás strácali niekoľko desatín.”

“Neviem, možno by mi Lando mohol neskôr povedať, čo v priebehu týždňa našli, a potom sa budeme môcť zlepšiť aj my,” odľahčil záver tlačovky pilot Mercedesu.

Súvisiace články