logo F1online.sk

Russell je po jedenástom mieste zvláštne pokojný: Každý dostane len to, čo si zaslúži

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2021

Ak čakáte na prvé body so svojim tímom dva a pol roka a nakoniec prídete o desiate miesto štyri kolá pred koncom, zrejme budete dosť frustrovaný. Presne takúto reakciu sme očakávali od Georgea Russella, ktorý na svoje prvé body s tímom Williams stále čaká. Britský mladík je však pred novinármi až zvláštne pokojný.

O jeho ďalšom osude sa intenzívne špekuluje. Jeho kariéra sa dostáva do zlomového bodu, ale on zostáva ľadovo pokojný. Mnohí ľudia priamo z padoku sa pozastavujú nad tým, ako je možné, že Russell dokáže byť takto uvoľnený? Stále čaká na svoje prvé body s Williamsom, kde jazdí už tretiu sezónu a ešte stále nevie, kde bude o rok jazdiť, no veľa frustrácie v jeho slovách a výraze nenájdete. Ani po Veľkej cene Rakúska, kde prišiel o desiate miesto len pár kilometrov pred cieľom, nebol Russell nijako sklamaný.

„Trochu mi to pripomenulo moje juniorské časy, kde som týždeň čo týždeň bojoval koleso na koleso,“ povedal po pretekoch Russell. „Tou najväčšou vecou dnes boli skúsenosti. Ten pocit v monoposte Formuly 1 je veľmi odlišný, keď uvážite úroveň prítlaku a jazdu v špinavom vzduchu. Takže je to získavaní skúseností. Je to trochu zvláštny pocit, som vo Formule 1 tri roky a ešte som toľko súbojov nezažil.“

V kvalifikácii George priam lieta a dokáže poraziť aj Ferrari či McLaren. V pretekoch však jeho Williamsu predsa len čosi chýba. Výkonnosť Russellovho monopostu skrátka nie je až taká dobrá, aby mohol pravidelne pomýšľať na body.

„Ak mám byť úprimný, tak nie som veľmi skľúčený, pretože koniec koncov každý dostane len to, čo si zaslúži. A chlapci pred nami boli dnes rýchlejší ako my,“ povedal Russell.

„Urobil som všetko, čo som mohol. Fernadova rýchlosť bola skvelá, po trati skrátka lietal. Včera mal smolu a zrejme by sa mu podarilo kvalifikovať do najlepšej päťky. Podľa mňa je jedenáste miesto našim maximom,“ uzavrel Russell.