logo F1online.sk

Vettela prekvapilo, ako zle na tom bolo Ferrari

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

Ferrari si pre všetkých svojich fanúšikov pripravilo veľmi nemilé prekvapenie. Do Rakúska si priviezlo vskutku nepodarený monopost, v ktorom sa Sebastian Vettel nedokázal dostať ani do tretej časti kvalifikácie. Dokonca aj jeho samotného prekvapilo, aký slabý výsledok získal.

Scuderia ešte pred víkendom priznala, že počas zimy sa začala uberať nesprávnym smerom vo vývoji aerodynamiky monopostu SF1000. Vylepšenia chce Maranello doviesť až do Maďarska, no po tejto sobote by to možno malo prehodnotiť a už budúci víkend nasadiť čokoľvek, čo má pripravené, veď horšie na tom azda ani byť nemôže. V porovnaní s minuloročnou kvalifikáciou, ktorú Charles Leclerc vyhral, stratilo Ferrari celú jednu sekundu.

Sebastian Vettel priznal, že také čosi nečakal. “Je to pre mňa prekvapenie,” nechal sa počuť po sobote. “Mysleli sme si, že toho máme v rukáve trochu viac, ale zdá sa, že v tréningoch asi ostatní jazdili s trochu väčším množstvom paliva a konzervatívnejšie.”

Nemeckému pretekárovi sa v aute nesedelo vôbec pohodlne. “Nebol som s autom spokojný. Na nájazdoch do zákrut bolo pretáčavejšie, než aké by som si želal,” pokračoval štvornásobný majster sveta, ktorý však verí, že nedeľa bude pre Scuderiu veselšia.

“Myslím si, že zajtra bude všetko inak,” avizuje Vettel. “Dnes bola možno trať o čosi teplejšia, čo nás vyšlo draho. Uvidíme, sú to dlhé preteky. Pokiaľ ide o pretekové tempo, vždy sme na tom boli lepšie. Dokážeme získať nejaké pozície späť a pozbierať slušné body.”