logo F1online.sk

Russell: Skutočne ako pole position

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2021

Dvaja britskí mladíci sa stali hrdinami kvalifikácie na Veľkú cenu Rakúska. Jedným je pochopiteľne druhý najrýchlejší muž soboty Lando Norris, ktorému však statne sekunduje George Russell na Williamse. Tomu sa dnes podaril naozaj pozoruhodný počin, keď do Q3 postúpil na stredne tvrdej zmesi pneumatík.

V Q3 potom Russell zajazdil deviaty najrýchlejší čas, avšak vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie očakávame, že sa ešte posunie o jednu pozíciu vyššie. George tak opäť nenechal nikoho na pochybách, že má v sebe neskutočnú rýchlosť.

„Pre nás je to skutočne ako pole position,“ povedal po kvalifikácii Russell. „Soboty bývajú z našej strany dobré, ale toto je úplne nová úroveň. Bavili sme sa o tom, či pre druhý pokus v Q2 zvoliť mäkkú alebo stredne tvrdú sadu. Mali sme obavy z postupu do Q3 na mäkkých pneumatikách, pretože sme predpokladali, že veľa ľudí to bude skúšať na mediumkách.“

„Máme deviate miesto, ale videl som ten incident medzi Sebastianom a Fernandom, takže povedzme, že je to ôsme miesto. To je skvelá štartovacia pozícia za každých okolností, nieto ešte na stredne tvrdých pneumatikách. Pred nami sú AlphaTauri na softoch, Sebastian a Lance na nich budú štartovať tiež. Sme v naozaj dobrej pozícii, ale uvidíme,“ dodal Russell.

Ten si opäť urobil parádnu reklamu a určite nasadil do hlavy Tota Wolffa ďalšieho „chrobáka“. Mercedes totiž tento víkend oznámil predĺženie zmluvy s Lewisom Hamiltonom, zostáva tak už len rozhodnúť, kto bude jeho tímovým kolegom.

„Je to síce zaujímavé načasovanie, ale v mojej mysli to nezohralo žiadnu úlohu. Týždeň čo týždeň chcem všetkým ukázať každému, čo dokážem, vrátane Mercedesu a Williamsu,“ povedal Russell.