logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Zmeniť tím bolo ťažšie, než som čakal

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2021

Sergio Pérez sa už v Red Bulle udomácňuje, no ako sa ukazuje, stále by mal popracovať na svojej kvalifikačnej rýchlosti. Aj samotný Mexičan si uvedomuje, že ešte má na čom pracovať a uznáva, že pred štartom ročníka trochu podcenil skúšku, ktorú predstavuje zmena tímov.

Pérez pôsobil v Racing Pointe od roku 2014, má teda pomerne vyblednuté spomienky na to, aké je to zmeniť tím. Po rokoch v strede poľa navyše nevymenil tím len za taký hocijaký; presunul sa priamo do Red Bullu, ktorý už od minulej jesene hlásil, že tento rok chce získať majstrovský titul, na čo potrebuje Maxovi Verstappenovi nájsť zdatného kolegu.

“Táto zmena tímu mi prišla ťažšia, než som pôvodne čakal,” priznal vo štvrtok Sergio Pérez. “Prišiel som do úplne iného tímu z toho pohľadu, že jazdiť v tomto aute je veľmi špecifické. Bola to veľká zmena, takže mi trvalo dlhšie, než som čakal, kým som sa dostal do tempa.”

Mexičan má už na konte jedno víťazstvo, jedno pódium z VC Francúzska a sériu štvrtých a piatych miest, no i jednu jedenástu priečku. “Samozrejme, že som dúfal v to, že toho už teraz budem mať viac, ale sezóna je ešte veľmi dlhá.”

Pri porovnaní s Maxom Verstappenom Pérez zaostáva. To sa však dalo čakať, Verstappen je podľa mnohých najtalentovanejším pilotom v padoku. I preto mu v posledných rokoch Red Bull nevedel nájsť vyrovnaného kolegu.

“Všetci v tomto športe vieme, aký je Max dobrý. Už od prvého tréningu podáva výkony na veľmi vysokej úrovni,” hovorí Pérez, ktorý si nerobí ťažkú hlavu z toho, že je neustále porovnávaný s Verstappenom. “Ja sa koncentrujem na seba, vo všetkom sa snažím dostať do komfortnej zóny, a pri jazde byť ako doma. Toto je úplne iný svet ako ten, na ktorý som bol zvyknutý.”

“Predtým som prestriedal tímy, ktoré si boli výkonnostne podobné, ale teraz som sa vybral do extrému. To mi to asi sťažilo, ale už sa do toho dostávam. Myslím si, že každý víkend badáme zlepšenie, nevidím dôvod, prečo by som sa v najbližších piatich pretekoch nemal zlepšiť, spraviť ďalší krok. So svojím progresom som zatiaľ spokojný, tiež s úrovňou výkonov, ktoré podávam, ale to nestačí, chcem viac,” odkazuje rodák z Guadalajary.

Súvisiace články

Diskusia