logo F1online.skF1online.sk

Alonso je rád, že konečne o titul nebojujú Lewis a Lewis

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2021

Kto tento rok získa majstrovský titul? To je otázka, na ktorú nevieme jasne odpovedať, ba nevieme určiť ani len tím, ktorého pilot sa bude tešiť z tohtoročnej najcennejšej trofeje. Z toho, že Hamilton má konečne silného súpera, sa neteší len veľká časť fanúšikovskej obce, ale i Fernando Alonso.

Rodák z Ovieda pri svojom odchode z Formuly 1 citoval ako jeden z dôvodov obrovskú dominanciu Mercedesu, ktorý v hybridnej ére vyhral všetko, čo mu prišlo pod ruky. Alonso vtedy vyhlásil, že si chce počkať na časy, keď budú mať viaceré tímy šancu vyhrávať.

Ten čas prišiel tento rok, okrem Mercedesu už má reálny potenciál na titul aj Red Bull, ba dokonca momentálne je k nemu bližšie. V Pohári jazdcov vedie Max Verstappen s osemnásťbodovým náskokom. Obďaleč, na jedenástej priečke, tróni Fernando Alonso a aj z takej diaľky ho pohľad na rebríček jazdcov baví.

“Konečne to nie je ako v minulých rokoch, keď bojovali Lewis a Lewis, a niekedy Valtteri, ale nie často,” poznamenal Fernando Alonso vo štvrtok na Red Bull Ringu. “Teraz teda máme zaujímavejší šampionát, ktorý až do Abú Zabí budeme môcť sledovať s väčším množstvom adrenalínu. Myslím si, že to je dobré.”

Pri pohľade na všetky silné a slabé stránky tímov a pilotov však podľa Španiela je jeden favorit bližšie k trofeji ako ten druhý. “Mojím favoritom je momentálne azda Max, pretože podáva lepšie výkony. Veci sa však veľmi rýchlo môžu zmeniť, bude to závisieť od výkonov všetkých tímov, vylepšení áut a podobne. My to teda budeme sledovať z väčšej diaľky.”

Fernando Alonso už Lewisa Hamiltona pozná aj ako tímového kolegu, s Maxom Verstappenom ešte nemal tú česť. Hovorí však, že do budúcna by určite chcel Holanďana spoznať aj inak ako súpera.

“V budúcnosti pravdepodobne ešte budeme mať šancu. Možno nie vo Formule 1 — úprimne, nemyslím si, že by tu bola taká možnosť,” uznal Alonso. “Ale v budúcnosti, ktovie? Myslím si, že obaja milujeme pretekanie a vytrvalostné preteky a Le Mans a mnoho ďalších vecí. Bolo by pekné jedného dňa sa ocitnúť v rovnakom tíme.”

Súvisiace články

Diskusia