logo F1online.skF1online.sk

Verstappen tvrdí, že mäkšie zmesi pneumatík môžu zamiešať poradím

Max Verstappen prechádza cieľom VC Štajerska 2021
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši1. 7. 2021

Už počas tohto víkendu sa Formula 1 opäť predstaví na okruhu Red Bull Ring v Rakúsku. Minulý týždeň na tejto trati jasne dominoval Max Verstappen a súperom nedal žiadnu šancu. Holanďan však očakáva, že blížiace sa preteky budú oveľa náročnejšie.

V minulom roku nám okruh Red Bull Ring ponúkol fantastickú dvojičku pretekov, nakoľko na pódiu skončilo až päť rôznych pilotov. Aj v tejto sezóne sa na tejto trati uskutočnia hneď dve podujatia F1 za sebou. V poradí prvé preteky na tomto okruhu v tejto sezóne dominantne ovládol Max Verstappen na Red Bulle. Druhé preteky sa uskutočnia už počas blížiaceho sa víkendu. Zaujímavosťou je, že Pirelli prinesie o niečo mäkšie pneumatiky, čo by mohlo ovplyvniť stratégie jednotlivých tímov a zatraktívniť šou.

Verstappen vyhral Veľkú cenu Štajerska spôsobom štart-cieľ a dá sa povedať, že jeho rivali ho absolútne neohrozili. Holanďan však nepredpokladá, že aj v nadchádzajúcich pretekoch to bude opäť také ľahké. V nedeľných pretekoch sa očakáva dážď, čo by mohlo významne napomôcť najmä konkurencii z Mercedesu.

„To, že sme dokázali vyhrať prvé domáce preteky, bolo výsledkom tímového výkonu, s ktorým môžeme byť veľmi spokojní,“ uviedol Verstappen. „Počas tohto víkendu však nemôžeme urobiť len to isté. Súperi sa poučia z posledných pretekov a budeme mať mäkšie zmesi pneumatík, ktoré by taktiež mohli zmeniť poradie.“

„Mali sme veľmi dobré preteky, ale vždy existujú veci, ktoré môžeme urobiť lepšie. Očakávam, že štartové pole sa k sebe viac priblíži, ako to býva v prípade, keď sa uskutočnia dvoje preteky po sebe na tej istej trati,“ zhodnotil pilot Red Bullu. Verstappen má momentálne osemnásťbodový náskok pred Lewisom Hamiltonom a z posledných štyroch pretekov sa až trikrát radoval z víťazstva. Mohlo to však byť ešte o niečo lepšie, najmä ak berieme do úvahy, že v Azerbajdžane prišiel o víťazstvo len pár kôl pred koncom v dôsledku zlyhania pneumatiky.

„Sústredíme sa na svoju vlastnú prácu a páči sa mi, že všetci sa viac snažia a chcú sa zlepšovať, pretože práve o tom je Formula 1. Je pre mňa veľmi dôležité vidieť, ako sú všetci motivovaní a zvyšuje sa ich výkon, ja aj naďalej budem odvádzať maximum počas každého víkendu, aby sme udržali tento náskok. Momentálne máme celkovo veľmi dobrý balík, ale musíme zostať na vrchole, pretože sezóna je stále veľmi dlhá,“ dodal na záver 23-ročný pretekár.

Súvisiace články

Diskusia