logo F1online.skF1online.sk

Pridá Alonso ešte aspoň jedno víťazstvo? Neviem, odpovedal Španiel

Fernando Alonso
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2021

Fernando Alonso sa v tomto roku vrátil do Formuly 1 a prezentuje sa úplne novou rétorikou. S tímom Alpine nemôže pomýšľať na víťazstvá, avšak zatiaľ sa nezdá, že mu to zvlášť prekáža. Byť súčasťou kolotoča F1 je tá najväčšia vec v kariére každého automobilového pretekára.

Otázkou je, ako dlho ešte budeme Fernanda v padoku vídať, keďže “El Nano” čoskoro oslávi štyridsiatiny. S Alpinom podpísal zmluvu do konca sezóny 2022, avšak pomýšľa na to, že v Enstone zotrvá dlhšie. Jeho tímový kolega Esteban Ocon prednedávnom podpísal predĺženie zmluvy až do konca roku 2024.

„Určite tu budem ako jeho tímový kolega,“ komentoval Alonso novú Oconovu zmluvu pre španielsky AS. Ten sa nikdy netajil svojou ambíciou získať tretí majstrovský titul a svoje nádeje vkladal do rúk nových technických pravidiel. Práve tie boli hlavným dôvodom jeho návratu do F1, hoci o majstrovských ambíciách už Fernando tak nahlas nehovorí.

„Môj návrat šiel ruka v ruke s novými pravidlami. Mohol som sa vrátiť až v roku 2022, ale vybral som si tento rok, ktorý som poňal ako takú prípravu. Chcem sa uistiť, že všetky drobnosti a detaily, ktoré ma postretli, budú do budúcej sezóny vyriešené,“ povedal Alonso.

Ten je považovaný za jedného z najlepších jazdcov nielen súčasnosti, ale všetkých čias. Fernando si to dobre uvedomoval a uvedomuje, preto býval pred novinármi veľmi sebavedomý. Po návrate sa však jeho rétorika zmenila.

Na otázku, či ešte niekedy pridá do svojej zbierky 32 víťazstiev aj to 33., odpovedal: „Neviem. Nestanovil som si to ako nejaký cieľ, ktorý musím dosiahnuť. Akonáhle si stiahnem priezor a vyrazím do pretekov, myslím na to, že dnes to môže skončiť víťazstvom. Dokonca aj teraz, keď viem, že je to v podstate nemožné. Do pretekov zakaždým idem s touto víťaznou mentalitou.“

„Možno v roku 2022, keď si všetko sadne a pole sa trochu vyrovná, potom môžeme snívať viac. A možno nie. Ak sa to nepodarí, nebudem to považovať za sklamanie, pokúsime sa zlepšiť a potom do toho ísť znovu v roku 2023,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia