logo F1online.skF1online.sk

Toto Wolff predáva niekoľko vzácnych áut zo svojej garáže, vrátane dvoch Ferrari

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2021

Toto Wolff nie je len šéfom tímu Mercedes, ale tiež úspešným podnikateľom. Vďaka skvelej kariére nielen na poli motoršportu, ale aj na poli obchodnom, nahonobil za svoj život značný majetok. Časť z neho venoval svojej najväčšej vášni, ktorou sú samozrejme rýchle autá. Rakúšan má v garáži niekoľko veľmi vzácnych kúskov, niektoré z nich sú teraz na predaj.

Podobne ako prednedávnom Sebastian Vettel aj Wolff sa rozhodol vo svojej garáži trochu poupratovať. Nemáme však za tým hľadať žiadne bočné úmysly, rodák z Viedne ich predáva, pretože na nich skrátka nejazdí. Britská aukčná sieň Tom Hartley Jnr už na svojej internetovej stránke zverejnila ponuky na Ferrari Enzo z roku 2003, Ferrari LaFerrari Aperta z roku 2018 a Mercedes SL65 AMG Black.

Všetko sú to veľmi vzácne kúsky, ktorých sa vyrobilo len niekoľko stoviek. Enzo, ktoré dnes Wolff ponúka na predaj, kúpil ešte v roku 2014 práve od aukčnej siete Tom Hanley Jnr. Od tej doby zostalo prakticky nedotknuté, keďže imidžu šéfa tímu Mercedes by jazda s vzácnym Ferrari príliš neprospela. Aj preto na ňom Wolff medzi rokmi 2014 a 2021 najazdil len 350 kilometrov. Všetky tieto kilometre pritom najazdil v jeden deň, keď sa so svojou manželkou Sussie a Nikim Laudom vydali na výlet do rakúskych Álp.

Jedná sa teda o veľmi zachovalý kúsok. Auto poháňa šesťlitrová V12 s výkonom 651 konských síl. Maximálna rýchlosť činí 355 kilometrov za hodinu. Na svete existuje len 400 kusov tohto vzácneho automobilu.

Ešte vzácnejším kúskom je LaFerrari Aperta, ktorých vyrobili len 210 exemplárov. Wolff si ho kúpil v roku 2018 ako úplne nové priamo od automobilky Ferrari. Predajca neuvádza, koľko kilometrov má najazdené, avšak vraj je „ako nové“. Dá sa očakávať, že podobne ako v prípade Enza, ani s týmto Ferrari sa Wolff príliš neukazoval.

Tretím kúskom, ktorý si môžete od bossa Mercedesu zakúpiť aj vy, je Mercedes SL65 AMG Black, na ktorého vývoji sa Wolff ako profesionálny pretekár osobne podieľal. Aj tento automobil je veľmi vzácny, vyrobili ich len 350 kusov. Poháňa ho šesťlitrová V12 s výkonom 650 koní.

O cenách týchto áut aukčná sieň nič nehovorí. Pri všetkých figuruje skratka POA, čo znamená „Price on application“ alebo tiež niekedy „Price on asking“. To v preklade znamená, že ak chcete vedieť cenu, musíte sa predajcovi preukázať ako veľmi vážny záujemca, ktorý disponuje dostatočne vysokým majetkom, aby si ho mohol dovoliť.

Súvisiace články

Diskusia