logo F1online.sk

Pérez: Pol kola a mám ho!

Sergio Pérez
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 6. 2021

Kým Max Verstappen predviedol v Štajersku veľmi dominantný výkon a zaslúži si jednotku s hviezdičkou, jeho tímový kolega Sergio Pérez bude po dnešku zaspávať s horkým pocitom, že mal na viac. Checo to samozrejme nemal úplne jednoduché, štartoval na najmäkšej sade, potom prišiel pokazený pitstop Red Bullu, aby mu nakoniec na pódium chýbalo len pol sekundy.

Určite to od Péreza nebol zlý výkon, avšak Max Verstappen ukázal, aký potenciál Red Bull mal. Sergio pritom preťal šachovnicovú vlajku 47 sekúnd za tímovým kolegom. Na absolútnom konci pretekov sa nalepil na difúzor Valtteriho Bottasa a útočil na tretie miesto. Chýbala mu možno jedna rovinka s DRS a pilotovi Mercedesu by zostala len zemiaková medaila a oči pre plač. Ľutovať však bude nakoniec mexický pretekár.

„Chýbalo mi pol kola, fakt pol kola a mám ho,“ povedal Pérez. „Takto to však niekedy skrátka chodí. Mäkké pneumatiky boli horšie než sa čakalo a potom prišiel ten pokazený pitstop, ktorým sme odovzdali pozíciu Valtterimu.“

Red Bull to však nevzdal a na konci pretekov sa pokúsil o malý zázrak. Sedemnásť kôl pred koncom povolal Checa do boxov a obul mu stredne tvrdé pneumatiky. Mexičan tak mal sedemnásť kôl, aby dohnal približne 25 sekúnd a takmer sa mu to aj podarilo. Výsledný rozdiel v cieli činil len pol sekundy.

„Tím sa to pokúsil napraviť zmenou stratégie, ale bohužiaľ to na samom konci nestačilo. Aspoň sme to skúsili a naozaj zo seba vydali to najlepšie. V súčasnosti to je všetko o tých najdrobnejších detailoch. Keby sme poskladali všetko dohromady, zrejme by to stačilo, takže sa na to môžeme pozrieť pozitívne. Sme tam, len to treba všetko správnom čase dobre poskladať,“ dodal Pérez.