logo F1online.sk

Verstappen: Toto auto sa riadi skrátka parádne

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 6. 2021

Tím Red Bull pokračuje vo svojej ofenzíve a na Veľkej cene Štajerska vyhral už svoje štvrté preteky v rade. Max Verstappen tak navýšil vedenie v šampionáte na osemnásť bodov. Navyše, o týždeň sa vrátime opäť na Red Bull Ring, kde dnes holandský pretekár predviedol dominantný výkon. Niet preto divu, že svoj monopost RB16B po pretekoch vynášal až do nebies.

Max dnes v Spielbergu objektívne nemal konkurenciu. Red Bull predviedol na domácej trati, ktorá mu navyše veľmi sedí, presne to čo potreboval. Verstappen si tak môže „odškrtnúť“ ďalšie víťazstvo a 25 bodov do celkového hodnotenia.

„Dobrý štart bol samozrejme dôležitým elementom. Zvyšok prvého stintu bol len o manažovaní pneumatík. Napriek práci s gumami však malo auto naďalej skvelé tempo. V minulých pretekoch to pritom tak nebolo, takže je vidieť, že sme na tom zapracovali a dnes to bolo naozaj veľmi dobré,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Po prezutí na tvrdé pneumatiky som si ten druhý stint naozaj užil. Len jazdiť bolo skutočne zábavné. Museli sme sa síce prehrýzť cez skupinku pomalších áut, bolo ich tam asi dvanásť, ale od toho momentu až do konca pretekov bolo moje tempo konzistentné. Toto auto sa riadi skrátka parádne, naozaj som si to užil,“ teší sa Max.

Novinárov po pretekoch tiež zaujímal vývoj Red Bullu a príprava na nové pravidlá. Ich hlavný súper v boji o šampionát totiž prehlásil, že už žiadne upgrady neprinesie. Toto Wolff povedal, že vývoj pre rok 2022 je omnoho dôležitejší a Mercedes chce urobiť všetko správne. Red Bull naopak pokračuje, čo by mohlo znamenať, že v budúcej sezóne na tom nemusia byť tak dobre.

„Neviem, čo robia ostatné tímy. My zlepšujeme naše auto takmer v každých pretekoch, čo je podľa mňa dôležité, pretože máme dobrú príležitosť na dobrú sezónu,“ povedal Verstappen.

„Plne dôverujem ľuďom v našom tíme, že nepoľavia s vývojom pre budúcu sezónu a koncentrácia na rok 2022 je stopercentná. Čas ukáže, no ja neviem o tom, že by tento rok skompromitoval vývoj pre ten budúci. Avšak uvidíme ako to napokon bude. Plne súhlasím s prístupom, ktorý náš tím zvolil pre túto sezónu,“ uzavrel Verstappen.