logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Schumacher s Mazepinom musia súperiť, inak sa nič nenaučia

Mick Schumacher pred Nikitom Mazepinom v boxoch
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2021

Mick Schumacher mal po pretekoch v Azerbajdžane aj Francúzsku na Nikitu Mazepina ťažké srdce. Mazepin sa totižto pri interných súbojoch nebojí ukázať svoju agresivitu a brániac sa vystrkuje lakte poriadne široko. Šéf Haasu Günther Steiner v tom nevidí nič zlé, hovorí, že takéto súboje dvojici prospejú.

V Azerbajdžane nechýbalo veľa a auto Micka Schumachera mohlo skončiť v bariére, keď sa v úplne poslednom kole veľkej ceny snažil dostať pred Mazepina. Vo Francúzsku zas dvojica zviedla tvrdý súboj v prvom sektore, po ktorom Schumacher naznačil, že Mazepin si robí, čo chce, a vôbec nejazdí podľa toho, čo si v tíme dohodli.

Günther Steiner si však nemyslí, že by francúzska potýčka bola taká vážna, ako sa to prezentovalo. “Ja si nerobím starosti. Tú situáciu z Francúzska nevnímam tak dramaticky ako sa ju vy, chlapci (médiá), snažíte vykresliť.”

“Pozreli sme sa na to, bavil som sa o tom s Mickom a povedal, že áno, bolo to tvrdé pretekanie, ale nie neférové. No je pravda, že je to ťažká situácia, keďže obyčajne idú bok po boku, pretože sme na chvoste štartového poľa. S kým teda budú bojovať? Samozrejme, že medzi sebou, keďže okolo nich nikto nie je. Želali by sme si, aby bojovali vpredu s Lewisom Hamiltonom, ale to nevieme. Koniec-koncov teda do toho dávajú všetko,” vysvetľuje šéf Haasu.

Ten napokon uznal, že jedného dňa sa môže takýto súboj skončiť aj nehodou, no temperamentný Talian vníma viac budúcnosť. V tejto sezóne Haas určite neprerazí, bojovať o body chce budúci rok. Bude preto lepšie, ak jeho jazdci už vtedy budú mať nejaké skúsenosti aj so súbojmi koleso na koleso.

“Existuje riziko, že jeden vletí do toho druhého, ale ak im poviem, aby sa len vozili za sebou, tak budú ešte viac naštvaní. A ja budem naštvaný, pretože chodiť sem nebude mať žiaden význam,” zdôvodňuje svoj postoj Steiner.

Napokon dodáva: “Sme v ťažkej situácii a toto je jej súčasťou. Samozrejme, snažím sa to manažovať tak dobre, ako viem. Nepoviem im však, aby sa zoradili tak, ako sme skončili v kvalifikácii a len sa vozili jeden za druhým, pretože potom sa nič nenaučia.”

Súvisiace články

Diskusia