logo F1online.sk

Verstappen hovorí o „pomerne dobrom“ piatku, Pérez sa v aute necítil komfortne

Max Verstappen
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2021

Rakúsky Spielberg bol v posledných rokoch baštou Red Bullu. Domácim tento okruh už tradične sedí a tento víkend sa od nich očakáva ďalší veľmi kvalitný výkon. Max Verstappen ovládol prvý aj druhý tréning. Zdá sa tak, že v Red Bulle môžu byť optimistickí, hoci na základe vyjadrení oboch pilotov možno usúdiť, že sa jedná len o veľmi opatrný optimizmus.

Piatok na Red Bull Ringu totiž už tradične ovplyvnili limity trate. Riaditeľstvo pretekov pilotom zmazalo mnoho a mnoho časov. Výnimkou neboli ani jazdci Mercedesu. Celkové výsledky tak neposkytujú veľmi reprezentatívny obraz výkonnosti obhajcov titulu.

„V druhom tréningu zajazdil najrýchlejší čas Lewis, ale bol vymazaný. Realita je tak trochu iná než ukazujú výsledky,“ povedal po piatku Max Verstappen. „Celkovo to však z našej strany bolo pomerne dobré. Je tu síce pár vecí, na ktoré sa treba pozrieť, no vo všeobecnosti som spokojný s tým ako na tom auto momentálne je.“

„Je jasné, že v súboji s Mercedesom to bude opäť tesné. Už v druhom tréningu to bolo vyrovnané, keďže ako som povedal, Lewis o svoj čas prišiel. Uvidíme, čo sa ešte do začiatku kvalifikácie stane, vrátane počasia, ale podľa mňa to bude veľmi tesné,“ dodal Verstappen.

Kým z Maxovho hlasu cítiť optimizmus, jeho tímový kolega Sergio Pérez taký spokojný nebol. Mexičan skončil v prvom tréningu trinásty, v druhom bol len o jednu priečku vyššie. Checo však nepanikári.

„Bude veľmi dôležité, aby sme dokázali auto doladiť a našli nejaké zlepšenie. Mali sme problémy a v aute som sa necítil veľmi komfortne. Vydal som sa určitým smerom a očividne to nebol ten správny,“ zamyslel sa po piatku Pérez.

„Nemám však obavy, myslím, že máme tempo, najmä to pretekové vyzerá sľubne. Ak dokážeme cez noc nájsť pár desatín, môžeme zajtra zabojovať, čo je dôležité.“

„Ale ako som povedal, nemám obavy. Nájsť pár desatín na tejto trati znamená veľký rozdiel. Verme, že zajtra dokážeme v Q3 poskladať dobré kolo,“ uzavrel mexický pretekár.

Súvisiace články