logo F1online.skF1online.sk

Ani Verstappen nechce nového kolegu: Checo je skvelý

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2021

Red Bull konečne našiel pilota, s ktorým môže byť spokojný nielen tím, ale aj Max Verstappen. Tomu v minulých rokoch chýbal niekto, kto by dokázal brať body Mercedesu a tiež mu strategicky pomáhal. Keď už teraz takého pilota má po svojom boku, nechce sa ho vzdať.

Sergio Pérez sa podobne ako jeho predchodcovia rozbiehal relatívne pomaly, no na rozdiel od Gaslyho a Albona sa do toho stihol dostať skôr, ako bolo neskoro. V posledných veľkých cenách sa vôbec nedal zahanbiť, a tak tróni na treťom mieste priebežného poradia šampionátu.

Výrazne tým pomáha i Red Bullu a takisto Verstappenovi. “Všetko sa vyvíja naozaj dobre! Samozrejme, Checa som poznal už predtým, ale nie ako kolegu, takže to bolo trochu iné. Zatiaľ je to však super. Chceli sme, aby sme boli schopní spoločne pracovať tam vpredu, získavať pre tím tie najlepšie výsledky.”

“Určite by som chcel, aby sme v tom pokračovali,” vyhlásil Verstappen, ktorému Pérez nevyhovuje len po jazdeckej stránke. “Áno, je to skvelý tímový kolega, aj sa veľa zabavíme. Veď viete, nemusíme sa stále baviť o autách, nastaveniach a takýchto veciach.”

Sergio Pérez bol na tlačovke spolu s Maxom Verstappenom. Usmieval sa, no pripomenul: “Toto asi nie je dobrá otázka, keď sedím vedľa teba. Možno by ste mu ju mali položiť, keď tu nebudem!”

Faktom je, že Pérez je na najlepšej ceste vybojovať si predĺženie zmluvy s Red Bullom. “Momentálne máme veľmi rušno, máme tri preteky v rade, ale keď budeme mať voľnejšie, tak sa o tom budeme baviť. Dúfam, že to nebude trvať veľmi dlho, lebo nemám dobrú skúsenosť s tým, keď to trvá.”

“Vnímam to ako prirodzenú vec. Keď sa už v tíme cítite komfortne, pracujete s ním a celý tím pracuje s vami, tak toto je niečo, čo by malo prebehnúť celkom hladko. Mali by sme to vybaviť a koncentrovať sa na tie dôležité veci,” myslí si Pérez.

Najdôležitejší je teraz súboj s Mercedesom, v ktorom budú musieť Verstappen i Pérez predvádzať špičkové výkony, ak sa budú chcieť na konci sezóny radovať z víťazných trofejí. Verstappen si to dobre uvedomuje.

“Predtým sme nemali auto na to, aby sme s nimi bojovali. Mohli si robiť, čo len chceli; mohli ísť na tri zastávky, dať zadné pneumatiky dopredu, nič by sa nezmenilo,” dodáva Verstappen. “Teraz však máme auto, aby sme s nimi bojovali. Samozrejme, bude veľmi dôležité byť vpredu s oboma autami. Presne to sa nám podarilo v Baku a na Paul Ricard, pre konštruktérske poradie bude dôležité v tom pokračovať aj po zvyšok roka.”

Súvisiace články

Diskusia