logo F1online.skF1online.sk

Hamilton začal rokovať o novej zmluve. Chce, aby Bottas zostal

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2021

Ešte na jar to vyzeralo tak, že Lewis Hamilton by po tejto sezóne mohol Mercedes a zrejme i Formulu 1 opustiť. Situácia sa však odvtedy zmenila a dnes už len málokto pochybuje o tom, že by Brit nepokračoval. Špekuluje sa skôr nad budúcnosťou Valtteriho Bottasa, o ktorého by však Hamilton nerád prišiel.

Lewis Hamilton sa vo februári dohodol s Mercedesom na ročnom kontrakte, keďže spolu s tímom nechceli ešte viac naťahovať už beztak nekonečné rokovania. Vtedy vysvetlili, že o ďalších sezónach sa budú baviť až neskôr. Zdá sa, že ten čas je už tu.

“Začali sme rokovania,” prezradil dnes Lewis Hamilton, ktorý pred pár týždňami uviedol, že cez letnú prestávky by chcel mať “jasno”. “Nemám k tomu veľmi čo povedať, začali sme diskutovať. Všetko je pozitívne.”

Teraz už budeme čakať len na to, o koľko rokov si ešte Hamilton predĺži kariéru, koľko zinkasuje, a kto bude jeho tímovým kolegom. Nad Valtterim Bottasom sa totižto zmráka; v sezóne 2021 ešte nikdy neobsadil lepšie ako tretie miesto a na konte nemá ani polovicu bodov, ktoré nazbieral Hamilton. Aj preto je Red Bull v šampionáte prvý…

Hamilton však Bottasa bráni. Tvrdí, že je to “z celkového pohľadu najlepší tímový kolega”, akého kedy zažil. “Keď sa bavíme o tímovom kolegovi, tak tu nejde len o výkone jazdca. Je to o tímovej morálke, o tom, ako pracujete v prostredí s kolegom.”

Brit by teda Valtteriho Bottasa z tímu nevyhadzoval. “Pozrite, Valtteri je teraz mojím kolegom. Obaja sme počas našich kariér zažili vzostupy aj pády. Ako som však povedal, je to fantastický kolega, nevidím potrebu to meniť.”

Novinárov na tlačovke prirodzene zaujímalo aj to, čo teda hovorí na Georga Russella. “Čo s ním?” zareagoval začudovane.

Otázka, samozrejme, narážala na možnosť, že sa George Russell dostane do Mercedesu a bude pôsobiť ako Hamiltonov tímový kolega namiesto Bottasa. “Nuž, on teraz nie je mojím kolegom, takže nemám čo viac k tomu povedať.”

Súvisiace články

Diskusia