logo F1online.skF1online.sk

Russell je po VC Francúzska veľmi spokojný, potrebuje však zapracovať na štartoch

George Russell
© Pirelli
Mirec Somoši
Mirec Somoši24. 6. 2021

George Russell skončil na Veľkej cene Francúzska na skvelom dvanástom mieste, čo predstavovalo jeho druhé najlepšie umiestnenie vo farbách Williamsu.

Russell nemal práve najlepší štart, no postupne sa dostával do tempa, jazdil fantasticky, tím spravil kvalitnú zastávku v boxoch a pilot Williamsu preťal šachovnicovú vlajku na dvanástej pozícii. Lepšie umiestnenie získal len počas Veľkej ceny Toskánska, kedy sa umiestnil na jedenástom mieste a najlepší kariérny výsledok v F1 zaznamenal v Mercedese na Veľkej cene Sachíru, počas ktorej zaskakoval za Lewisa Hamiltona a preteky dokončil na deviatej priečke.

Rýchlosť Georgea Russella bola naozaj vynikajúca, na trati dokázal predbehnúť Estebana Ocona na monoposte Alpine a taktiež aj Júkiho Cunodu jazdiaceho za tím AlphaTauri. „Boli to naozaj výborné preteky. Podarilo sa mi urobiť niekoľko skvelých predbiehacích manévrov a najmä ten na Cunodu bol naozaj dobrý. Skončiť pred týmito monopostami, pred Alfami, Oconom, predbehnúť Cunodu na trati a skončiť na dvanástom mieste je pre nás zaslúženým výsledkom. Povedal by som, že sú to pravdepodobne naše najlepšie spoločné preteky (s Williamsom, pozn. red.),“ zhodnotil pilot Williamsu.

Russell si je však vedomý toho, že ak by sa na čele štartového roštu udiala nejaká nehoda, mohol konečne siahnuť na vytúžený zisk bodov s Williamsom. „Je škoda, že sa vpredu nič nestalo, ale ako som povedal, zaslúžené dvanáste miesto je zvyčajne celkom dobrým výsledkom a som s ním skutočne spokojný. Je to dobrý spôsob, ako začať tieto tri týždne,“ povedal 23-ročný pretekár.

Brit bol so svojou pretekovou rýchlosťou spokojný a je odhodlaný vylepšiť svoje štarty a schopnosti v tvrdých súbojoch, ktoré ponúkajú najmä prvé kolá jednotlivých pretekov. Junior Mercedesu cítil, že v zahrievacom kole sa mu nepodarilo dostatočne zahriať svoje pneumatiky, čo mu veľmi skomplikovalo situáciu v úvodných kolách.

„Nemyslím si, že som urobil dosť dobrú prácu v zahrievacom kole pri snahe dostať pneumatiky do pracovného okna, pri štarte mi kolesá prehrabli a to spôsobilo ďalšie komplikácie. V prvej zákrute som sa dostal do náročnej situácie, na vonkajšej strane som mal auto, na vnútornej tiež a nemal som kam ísť. Ak mám byť úprimný, je to niečo, s čím som sa skutočne trápil od kedy som v F1 a na konci štartového roštu. Musím na tom popracovať,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia