logo F1online.sk

Vieme, o čom sa rozprával Lewis Hamilton s Maxom Verstappenom po pretekoch vo Francúzsku

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 6. 2021

Na prvý pohľad ide o neľútostný súboj na trati. Mimo auta je však vzťah dvoch rivalov pomerne harmonický. Ako odhalil Tom Clarkson, na tlačovej konferencii po pretekoch sa dvojica Lewis Hamilton a Max Verstappen pokojne rozprávala ešte pred zapnutím kamier a nemenej prekvapivou bola aj téma tohto rozhovoru.

„Pred zapnutím kamier tam sedel Max a rozprával sa s Lewisom,“ povedal Tom Clarkson pre podcast F1 Nation. Rozhovor sa odohral na tlačovej konferencii po pretekoch na okruhu Paula Ricarda vo Francúzsku.

Clarkson však odhalil viac detailov z rozhovoru: „Lewis hovoril o Maxovej priamej rýchlostnej výhode. Max zmenil tému a spýtal sa na Lewisove vlasy. Povedal: ‚Sú to cornrows, je to tak?‘“

„Max pokračoval: ‚Ako často si ich musíš nechať urobiť?‘ Lewis mu odvetil: ‚No, asi raz za týždeň, mám kamaráta, ktorý príde (upraviť účes).‘ … Boli to všetko takéto veci,“ pokračoval novinár.

„Lewis práve prehral preteky s Maxom Verstappenom, ale bolo to všetko veľmi uvoľnené a veľmi harmonické. Boli spolu aj na štvrtkovej tlačovej konferencii pred pretekmi, opäť úplná harmónia,“ odznelo v spomínanom podcaste F1 Nation.

Vzájomné porozumenie medzi Maxom a Lewisom je odlišné, v porovnaní so vzťahom medzi šéfmi ich tímov, Christianom Hornerom a Totom Wolffom.

„Po pretekoch bolo zaujímavé to, že medzi riaditeľmi tímov, Christianom a Totom, môže byť napätie a v tejto chvíli ide o ťažké chvíle pre Mercedes,“ uviedol Clarkson. „Ale vzťah medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom je stále fantastický.“

Svoj pohľad pridala aj moderátorka SkySports, Natalie Pinkhamová: „Myslím si, že je medzi nimi obrovský rešpekt a tiež, že obaja sú vďační za túto úroveň súťaže. Milujú to, však?“

Damon Hill sa takisto domnieva, že dvojica vedúcich jazdcov je v súboji o titul mimoriadne pokojná. „Myslím si, že tento rok je Lewis naozaj v kľude, a takisto aj Max,“ povedal bývalý pilot Formuly 1.

Súvisiace články