logo F1online.sk

Wolff: Páči sa mi, že Valtteri hovorí svoj názor

Toto Wolff
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 6. 2021

Množstvo fanúšikov určite zaznamenalo pomerne agresívnu vysielačku počas veľkej ceny vo Francúzsku zo strany Valtteriho Bottasa, ktorý nebol spokojný so zvolenou stratégiou. A práve šéf tímu Mercedes, Toto Wolff, je spokojný s tým, že fínsky pilot konečne hovorí to, čo si myslí.

„Prečo ma do *** nikto nepočúva, keď poviem, že to bude na dve zastávky?“ povedal podráždený Bottas do vysielačky len niekoľko kôl pred tým, než ho obehol aj Sergio Pérez z Red Bullu.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že šéf tímu svojho jazdca za takýto prístup príliš nepochváli. Toto Wolff z tímu Mercedes má však iný pohľad. S ohľadom na vzniknutú situáciu povedal: „Páčilo sa mi, že teraz hovorí svoj názor a neinternalizuje.“

Fín po pretekoch uviedol, že plánuje diskutovať o stratégii so svojím tímom v dňoch pred blížiacou sa Veľkou cenou Štajerska 2021. Ďalej uviedol, že „nemá obavy“, že je príliš tvrdý vo svojich komentároch cez vysielačku.

O Bottasovej budúcnosti v tíme Mercedes sa v uplynulých týždňoch veľa špekulovalo a to najmä v súvislosti s jeho nahradením. Nahradiť by ho mohol napríklad mladý pilot George Russell, ktorý aktuálne pôsobí v službách Williamsu.

Na otázku, či môžu Bottasa motivovať špekulácie o jeho nahradení, Toto Wolff odpovedal: „Nie, myslím si, že Valtteri vie, že jedinou odpoveďou na tieto fámy je predvádzanie výkonov na trati.“

Wolff tiež zamiešal karty svojim vyjadrením, že novú jazdeckú dvojicu ohlásia až v zime. Išlo však o vtip a Toto svoje tvrdenie korigoval, nová jazdecká dvojica Mercedesu by mala byť oznámená počas letnej prestávky. Šéf Mercedesu dodal: „Takže aké je zdržanie? Dvaja piloti na jedno sedadlo. Dvaja jazdci, ktorí ešte môžu mať skvelú kariéru vo Formule 1.“

„A chcem tento rok vidieť plný potenciál Valtteriho a naďalej pozorovať Georga pri jazde Williamsom a riešení jeho situácie,“ uzavrel Toto Wolff.