logo F1online.sk

Button: Toto je najlepší Hamilton, akého sme kedy videli

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 6. 2021

Lewis Hamilton hneď niekoľko posledných sezón výrazne dominoval a jeho majstrovské plány mohol ohroziť snáď len jeho tímový kolega Valtteri Bottas. Tento rok je však situácia iná a Hamilton stráca. Šampión Jenson Button si myslí, že toto je ten najlepší Hamilton, akého sme kedy v sérii Formuly 1 videli.

Ross Brown, vtedajší šéf tímu Brawn GP, v ktorom získal titul práve Jenson Button, nešetril chválou na britského pretekára. Podľa neho je práve skvelý výkon Lewisa Hamiltona vo Francúzsku za tým, že ešte päť kôl do konca sme nepoznali istého víťaza pretekov a to aj napriek tomu, že vedúca dvojica bola na odlišných stratégiách pneumatík.

Pochvalu pridal aj bývalý pretekár Jenson Button. Šampión z roku 2009 zhodnotil Hamiltonov výkon v aktuálnej sezóne a všimol si výrazné zlepšenie.

„Od čias, keď prešiel z McLarenu do Mercedesu sa zmenil, áno, ale tento rok je úplne iný,“ povedal Button pre Express Sport.

„Je skvelé vidieť, ako si verí, verí vo svoje vlastné schopnosti. Je naozaj skvelé vidieť, že sa cíti komfortne, sám so sebou,“ pokračuje Jenson Button.

„To je pre mňa veľký bod tohto roka – to, ako sa tento rok zmenil. V aute je oveľa pokojnejší. Stále tu je adrenalín, však? A potom hovoríte veci, ktoré možno po pretekoch ľutujete,“ zhodnotil šampión z roku 2009.

„Ale keď vystúpi z auta, je taký pokojný,“ pokračoval Button. „‚V Monaku sú ťažké preteky, viete, ale veľa som sa naučil a posúvam sa vpred.‘ Je skvelé to počuť. A myslím si, že je to od srdca a je to pravda, ktorá je dobrá.“

„Myslím si, že v minulosti nastali chvíle, keď chcel niečo povedať, ale potom ho vidíme ako zhromažďuje (myšlienky) a hovorí si: ‚Čo by som mal teraz povedať?‘“ povedal Jenson Button.

„A potom zmení svoju odpoveď, takže vidíš, ako jeho mozog pracuje. Stalo sa to aj v minulosti. Keď sme boli tímoví kolegovia, stávalo sa to tiež,“ uzatvára Button. „Ale teraz cítim, že je vo svojej koži a hovorí to, čo si myslí, to je naozaj dobré. A myslím si, že je to najlepší Lewis Hamilton, akého sme kedy videli.“

Súvisiace články