logo F1online.sk

Button reaguje na Binotta: Veľmi zvláštna výhovorka…

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

Mattia Binotto označil za hlavného činiteľa pri rozhodnutí nahradiť Sebastiana Vettela Carlosom Sainzom pandémiu, ktorá vraj zmenila víziu Ferrari. Jensonovi Buttonovi to celé nedáva veľkú logiku a nad takýmto vysvetlením dvíha obočie.

Šéf Maranella ešte na predstavení monopostu SF1000 konštatoval, že Vettel je jasnou prvou voľbou Scuderie. K zmene malo dôjsť až počas karantény, čo však nesedí s tvrdeniami, že koketovanie Ferrari s Carlosom Sainzom sa začalo už počas zimnej prestávky.

“Je to veľmi zvláštna výhovorka, tá pandémia,” pokrútil hlavou Jenson Button v rozhovore pre Sky Sports F1. “Pretože on ho proste zrušil s tým, že ‘tvoje služby už pre budúci rok nebudeme potrebovať’. Bavíme sa o štvornásobnom majstrovi sveta, vo Ferrari vyhráva preteky už celé roky. Z môjho pohľadu podával vlani rozumné výkony. Dopustil sa však nejakých chýb, ktoré by štvornásobný majster obyčajne nespravil.”

“Možno v niektorých momentoch to mohol spraviť aj lepšie, ale ktovie… Je to neskutočne dobrý pilot, ktorý síce vlani spravil chyby, ktoré nemal, ale aj jeho kolega ich pár nakopil,” pripomenul majster sveta z roku 2009. “Riešiť to takto skoro je ale veľmi zvláštne — dokonca predtým, ako sa začala sezóna, rozhodli, že nebude sedieť v aute pre rok 2021.”

Button tipuje, že neštandardné riešenie situácie sa im môže v priebehu roka vypomstiť, napríklad v prípade, keby chceli využiť tímovú réžiu a pomôcť v pretekoch Charlesovi Leclercovi. Vettel si totižto môže spomenúť na štýl, akým mu Ferrari po rokoch práce oznámilo, že končí.

“Nikomu nepomôže, že rozhodli už teraz. Ferrari má pred sebou celý rok s jazdcom, ktorého na konci sezóny vykopnú,” pokračoval Button. “On tvrdí, že bude rešpektovať aj tímové nariadenia, čo sa pokojne môže stať, ale keď prídu posledné preteky a bude na čele, vzdá sa svojej pozície? Nie.”

Súvisiace články