logo F1online.sk

Piloti Ferrari sa zhodujú: Musíme zabrať

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala3. 7. 2020

Z piatkovej rýchlosti monopostu SF1000 nemôžu byť vo Ferrari spokojní. Charles Leclerc má zato, že bude potrebné pripraviť kompletný balík vylepšení. Bez neho to na ohrozenie strieborných šípov nebude stačiť.

Ferrari už pred víkendom priznalo, že nestihlo pripraviť novinky pre dvojicu pretekov v Rakúsku a muselo ich nasadenie odložiť o dva týždne na maďarský Hungaroring. Preto neprekvapuje, že ostatné tímy sú na tom o čosi lepšie.

“Je fajn byť späť v aute, no na druhej strane nemáme za sebou veľmi dobrý piatok,” pripustil pred novinármi Charles Leclerc. “Potvrdilo sa to, čo sme čakali — veľa áut si je vyrovnaných. To je síce vzrušujúce, no my by sme chceli bojovať o pozície vyššie. Musíme na tom zapracovať.”

“Zdá sa, že v porovnaní s ostatnými strácame v zákrutách. Balans nebol taký zlý, nemôžem povedať, že by sme ho vôbec netrafili. Balans bol v skutočnosti celkom fajn, ale autu chýba celkový grip. Podľa mňa to nebude len o jednej veci, ale o tom, že celý náš balík potrebuje vylepšiť,” odkazuje 22-ročný víťaz dvoch veľkých cien. “Zajtra skúsime niečo iné, snáď sa nám podarí auto prinútiť fungovať nejako inak a nájdeme nejaký výkon k dobru.”

Sebastian Vettel, v prvom tréningu dvanásty muž poradia a v druhom tréningu štvrtý, dal za pravdu svojmu mladšiemu kolegovi. Špecifikácia Ferrari z predsezónnych testov, s ktorou Scuderia jazdí aj dnes, sa konkurencii nemôže rovnať.

“Z pohľadu rýchlosti a konkurencieschopnosti to bol zaujímavý deň,” utrúsil Vettel. “Videli sme, že nie sme úplne na čele a Mercedes je podľa očakávaní veľmi silný. Zajtra to bude dôležitý deň, uvidíme, či dokážeme byť lídrami tej skupiny, ktorá bude za ním. Je len na nás, aby sme zapracovali a ďalej vyvíjali, a tak auto zrýchlili.”

A čo chýba aktuálnemu Ferrari? “Chýba nám grip, v porovnaní s ostatnými nám chýba prítlak. Trochu strácame aj na rovinkách, naše auto má väčší odpor. Je to kombinácia všetkých týchto faktorov.”

Súvisiace články