logo F1online.sk

Mekies: Tento rok už žiadne vylepšenia

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2021

Zrejme už na začiatku minulej sezóny bolo všetkým v Maranelle jasné, že najbližší termín, kedy bude Ferrari môcť pomýšľať na víťazstvá, je rok 2022. Z takého bahna sa za rok skrátka nevyhrabete. A aj keď je výkonnosť monopostu SF21 pomerne sľubná, nemá zmysel ho ďalej vyvíjať. Dobre to vedia aj na generálnom štábe v Maranelle.

Tam presunuli celé svoje úsilie na rok 2022 a nové technické pravidlá. Ako povedal aj Carlos Sainz, auto zostalo od Bahrajnu viac-menej nezmenené. Inžinieri monopost SF21 len dolaďujú na základe nazbieraných dát, no tím nevyvinul žiadne upgrady. Novinárom to vo Francúzsku potvrdil aj pretekový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies.

„Z pohľadu vývoja monopostu naše rozhodnutia už padli. Kompletne celý vývoj je nasmerovaný na rok 2022. Neprinesieme nijaké reálne upgrady, aby sme vyriešili slabiny monopostu SF21,“ vyhlásil Mekies.

„Napriek tomu stále platí, že môžete na svojich slabinách pracovať tým, že sa im snažíte lepšie porozumieť. Ak im lepšie porozumiete – či už lepšou koreláciou alebo pochopením dôvodov, prečo za istých podmienok nemáte takú výkonnosť –, tak si môžete otvoriť dvere pre ich vyriešenie.“

„Asi taká je u nás momentálne situácia. Aj keď je auto rovnaké ako v predchádzajúcich pretekoch, každé podujatie pre nás predstavuje výzvu. Po pár pretekoch, na ktorých sme si užili množstvo pomalých zákrut uvidíme, či sa nám podarilo niečo zlepšiť alebo niečomu lepšie porozumieť aj v ostatných oblastiach,“ dodal Mekies.